Voor onze 'traditionele' Okhuysen Kerstmenu klopten we aan bij het sfeervolle Haarlemse restaurant Menu Corridor. We vroegen hen een kerstmenu te ontwikkelen die zowel in het restaurant - uiteraard met bijpassende wijnen - te bestellen is als ook thuis gemaakt kon worden. Chef Bart Eenkhoorn ging ermee aan de slag en kwam met een werkelijk tongstrelend menu op de proppen. Wij konden tijdens de fotografie van de gerechten alvast voorproeven en kunnen dit menu van harte aanbevelen. Hiermee zul je ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Op deze pagina vind je stap voor stap uitwerkingen van de recepten. Tip voor alle thuiskoks!
Ook Anne-Ruth Dekker van Parels van Ruth ging voor ons aan de slag. Anne-Ruth is wat je kunt zeggen een waar multi-talent. Ze is niet alleen foodfotograaf, maar ook receptontwikkelaar en stylist. Ze maakte gerechten passend bij mousserende wijn, fris witte wijn, rijk witte wijn, soepel rode wijn, krachtig rode wijn en dessert. Uiteraard prachtig afgestyled vastgelegd op de gevoelige plaat. Alle recepten van Anne-Ruth vind je uitgewerkt op deze pagina.
Bart, team Menu Corridor en Anne-Ruth; heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan Vier kerst met Okhuysen!
Voor het Okhuysen Kerstmenu werken we dit jaar samen met Menu Corridor. Chef-kok Bart Eenkhoorn gaat voor een klassiek menu met een moderne twist. Okhuysen-sommeliers Woudt Stroo en Milton Verseput kiezen samen met het team van Menu Corridor bij iedere gang een bijpassende wijn.
Anne-Ruth Dekker heeft voor onze wijn-spijspagina's alle gerechten ontwikkeld en gefotografeerd. Daar loopt het water u toch van in de mond?
Met deze selectie bijzondere witte en rode wijnen wordt het gegarandeerd een onvergetelijke kerst!
Vegetariërs aan de kersttafel dit jaar? Serveer dan vooral deze heerlijke garnalencocktail zónder garnalen van Eva Posthuma de Boer.