In 1836 erfde familie Barboglio een eeuwenoude residentie met zestiende-eeuwse kelders en het bijgevoegde land. Hier was al een duidelijke wijnbouwtraditie te zien maar groeide pas echt de nieuwe gecreëerde DOC Franciacorta, wat wordt gezien als de beste mousserende wijn van Italië. Mosnel staat onder leiding van de vijfde generatie wijnmakers, die de technische, productieve en commerciële kant is opgedoken. De 41 hectare grond wordt beheerd volgens een biologische methode om de beste omstandigheden te creëren voor de druiven. Hierbij is veel aandacht voor elke individuele druivenstok wat, in combinatie met de stiptheid en snelheid bij de handmatige oost, de Franciacorta Mosnel uniek maakt. Het koelere klimaat, de lichte kiezelgrond en de grote zorg in de wijngaard geven hier perfecte druiven voor het maken van een fantastische mousserende wijn volgens de ‘méthode traditionnelle’, zoals ook champagne wordt gemaakt. Mosnel brengt elegantie, complexiteit en houdbaarheid tot uitdrukking in haar wijnen.