Azienda Agricola Manzone is een echt familiebedrijf. Giovanni en zijn vrouw Rita worden bijgestaan door hun drie kinderen en ondertussen ook hun gezinnen. Zoon Mauro heeft oenologie gestudeerd en dochter Mirella voedseltechnologie. Sinds kort werkt ook de oudste dochter Patrizia in het familiebedrijf, zij heeft accountancy en theologie gestudeerd. Het bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar en het is, net als Giovanni zelf, vernoemd naar Giovanni’s opa. De familie Manzone bezit 13,5 hectare grond, waarvan 7 hectare is beplant met wijnstokken. Alle wijngaarden liggen binnen de DOCG Barolo. Ze bezitten grond in beroemde cru’s als Castelletto en Gramolere. Deze cru’s hebben hun eigen beschermde herkomstbenaming; Menzioni Geografiche Aggiuntive (MGA).Wijngaarden binnen deze cru’s kunnen verschillende bodemsamenstellingen en exposities hebben waardoor ze weer eigen benamingen krijgen. Naast de beroemde nebbiolo staan er ook de typisch Piemontese blauwe barbera en dolcetto aangeplant. Met veel zorg hebben ze veel van hun wijngaarden in de jaren tachtig van de vorige eeuw herbeplant en de juiste druivenrassen op de juiste plek gezet. Een tijdrovende en heel kostbare investering, waar ze nu de vruchten van plukken. Een van de specialiteiten van de familie Manzone is hun rossese bianco, een bijna uitgestorven witte druif. Giovanni had voor de herbeplanting stekken genomen van de beste oude stokken die het domein bezat. Met hulp van de universiteit van Turijn staan er nu enkele kleine percelen in Castelletto en Gramolere met deze bijzondere druif aangeplant, waarvan Giovanni een spannende droge witte wijn maakt. Ondertussen heeft de druif ook de erkenning van het Ministerie van Landbouw gekregen als een van de toegestane druivenrassen voor de DOC Langhe.