Eigenaren van Château de Mérande zijn André en Daniel Genoux, zesde generatie wijnmakers, die alles uit de bijzondere wijngaarden proberen te halen. Deze zijn gelegen op steile hellingen en beplant met enkel autochtone druivensoorten als mondeuse, altesse en jacquère. De waardering voor de rijke historie, lokale traditie en oog voor de natuur moesten in hun missie voorop staan. Sinds 2000 zijn verlaten percelen opnieuw beplant met de lokale druivenrassen. In 2009 is het domein biologisch gecertificeerd en wordt er vol overtuiging biologisch-dynamisch gewerkt in de wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Ook in de kelder kiezen ze voor een heel pure benadering: door perfect rijpe druiven te oogsten is de interventie hier minimaal. Château de Mérande is schitterend gelegen aan de voet van de Franse Alpen in de ‘Combe de Savoie’ bij het dorpje Arbin, aan de rivier de Isère. Het domein beslaat twaalf hectare wijngaarden. Zeven hectare is beplant met de blauwe mondeuse. Door de ligging en zonrijke expositie van de steile wijngaarden rondom het dorp wordt deze druif hier perfect rijp. Twee hectare is beplant met roussanne, die zijn grote reputatie heeft opgebouwd in de noordelijke Rhône, maar hier zijn eigen herkomstbenaming heeft, Chignin-Bergeron. De rest van de wijngaarden staat aangeplant met de druiven jacquère, altesse (voor de roussette de Savoie), wat gamay noir à jus blanc en de bijna vergeten persan. Alle wijnen zijn spatzuiver, bezitten een verkwikkende zuurgraad, maar zijn daarnaast gul en rijk. * La Revue du Vin de France