Kruger Family Wines

Kruger Family Wines

Door Johan Kruger | 17 april 2020

Johan Kruger is een heel bijzonder man en een waanzinnige wijnmaker. Zijn met name witte wijnen, afkomstig van de hoogste wijngaarden van Stellenbosch waren geweldig en wij besloten zijn wijnen te importeren. Maar dat stopte toen hij brak met zijn vader en zonder wijngaard kwam te zitten. Met zijn vader wilden we verder niet werken, want Johan was de man, het genie.

If you order de Kruger tasting box online, you can taste my wines at home at your own convenience and you can let me know next time we see each other what you think of them! - (24 t/m 27 april 2020)
Vanaf dat moment gebeurde er iets moois, want Johan kreeg opeens zijn vrijheid en hij had plannen. Johan was in de ban geraakt van de ‘verborgen’ oude wijngaarden en dan met name de wijngaarden die zich bevonden dicht bij de koele oceaan, op hoogte of een combinatie van beide. Johan raakte betrokken bij het Old Vines Project van Rosa Kruger, dat zich er voor inzet om oude wijngaarden in Zuid-Afrika te redden. Dat maakte het hem bovendien mogelijk om prachtige druiven te kopen zonder grond te bezitten. Wel moest hij kelderruimte vinden om zijn wijnen te maken.

Hij vond in Franschhoek een grotere producent die bereid was kelderruimte aan hem te verhuren. Maar hij moest ook druiven kopen en omdat hij de landeigenaren volgens zijn principes wilde laten werken, wat bovendien arbeidsintensiever was, moest hij hen vooruit betalen. Johan trok zijn stoute schoenen aan en klopte aan bij Okhuysen voor hulp. Wij hoefden echter niet lang na te denken; hier wilden we Johan dolgraag bij helpen. Kruger Family Wines werd geboren.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod