cakeblik van 1 liter en keukenmachine of hakmolentje
Bereiding: Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet het cakeblik in met olijfolie. Leg het
eekhoorntjesbrood in een bakje met lauw water en zet apart tot gebruik. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de
sjalot en ui. Ze mogen een beetje bruin kleuren voor een lekker ‘gebakken’
smaakje. Voeg de tijm, het venkelzaad en de chilivlokken toe. Laat 2-3 minuten
zacht bakken en schep over op een bordje. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, zet het vuur hoog en laat
de pan goed heet worden. Bak de gemengde paddenstoelen in 2 porties elk 3-4
minuten tot ze iets bruin kleuren maar nog geen vocht verliezen. Scheur de boterhammen in stukjes en doe die in de kom van
de keukenmachine. Voeg de helft van de gebakken paddenstoelen toe. Voeg het
eekhoorntjesbrood toe met 1 eetlepel weekvocht, peper en zout. Mix tot puree.
Voeg de rest van de gebakken paddenstoelen, de gebakken uien, kastanjes,
hazelnoten en pistachenootjes toe en puls een paar keer; je wilt nog stukjes
noten en paddestoelen zien. Schep het mengsel in het cakeblik. Druk met een
lepel goed aan en maak de bovenkant glad en recht. Leg de salieblaadjes uit over de terrine en bestrijk de
hele bovenkant met olijfolie. Bak de terrine 50-60 minuten in de oven. Kijk na
40 minuten of de korst niet te donker wordt, dek eventueel af met
aluminiumfolie. Laat de terrine iets afkoelen, bestrijk dan met
truffelolie. Serveer lauw of koud met mosterd en augurkjes.
Door je persoonlijke gegevens te verwijderen wordt de toegang tot je account verwijderd.
Hierdoor kan je niet meer bij je bestelgeschiedenis en andere gegevens.