Pauillac - 1er Grand Cru Classé
Pauillac - 1er Grand Cru Classé

2017 Pauillac - 1er Grand Cru Classé

Château Mouton Rothschild 0.75l

635

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus verraadt het hoge percentage cabernet-sauvignon met cassis, bramen en een hint van potloodslijpsel, daarnaast toast en specerijen door het eikenhout. De wijn is krachtig, harmonieus en heeft stevige, maar zeer verfijnde tanninen voor een groot bewaarpotentieel!

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2045+, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 97-99
Decanter: 96
Neal Martin: 94-96
Het Okhuysen Proefteam: 19-
Jancis Robinson: 18
La Revue du Vin de France: 18,25
Jamessuckling.com: 97-98

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pauillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Mouton-Rothschild

Slechts twee keer in het meer dan 150-jarige bestaan is er een aanpassing gedaan in de classificatie van 1855. In 1973 werd Mouton-Rothschild gepromoveerd van tweede naar eerste cru classé, waarmee het château zich schaart onder de beste van de Médoc: een bijzondere prestatie en een erkenning voor de constante, hoge kwaliteit van de wijnen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven