Alle blogs

Wafelhapje met een crème van comté

Door Anne-Ruth Dekker, 28 november 2024

Voor 15 stuks, duur 35 minuten

 

Ingrediënten voor het wafelhapje

125 ml melk

100 gram bloem

40 gram roomboter

2 eieren

1 eetlepel mosterd

½ theelepel bakpoeder

½ theelepel piment d’espelette + iets extra voor de garnering

Paar bieslooksprieten + iets extra voor de garnering

Paar walnoten voor de garnering

Peper en zout

 

Ingrediënten voor de crème van comté

75 gram comté kaas

50 gram roomboter (op kamertemperatuur)

35 ml slagroom

½ theelepel nootmuskaat

 

Materiaal: wafelijzer

 

Tip 1: Je kunt zowel de wafels als de crème van comté al van tevoren maken. Maak de wafels dan op de dag zelf en de crème van comté kun je zelfs al een paar dagen eerder maken. Dan hoef je het wafelhapje op het laatst alleen nog maar te garneren!

 

Tip 2: Mocht de crème van comté gaan schiften, zet dan terwijl je de keukenmachine laat draaien er een föhn tegenaan. Is de crème juist te dun? Laat hem dan even harder worden in de koelkast.

 

Bereiding

1. Begin met het maken van het wafelbeslag. Scheid hiervoor de eiwitten van de eidooiers. Klop met een keukenmachine de eidooiers samen met de melk luchtig. Snijd de bieslook fijn. Voeg vervolgens de bloem, de mosterd, de fijngesneden bieslook, de piment d’espelette en het bakpoeder toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en meng opnieuw.

 

2. Klop de eiwitten in een keukenmachine stijf en spatel voorzichtig door het wafelbeslag. Bak de wafels in een heet wafelijzer. Haal de wafels eruit en laat afkoelen op een rooster.

 

3. Maak in de tussentijd de crème van comté. Klop de roomboter met een keukenmachine op tot hij wit en luchtig is. Rasp de comté met een fijne kaasrasp en voeg deze toe aan de geklopte boter. Verwarm de slagroom iets in een steelpannetje op laag vuur en voeg toe aan de botermassa. Klop het geheel op tot een mooie crème en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

 

4. Doe de crème van comté in een spuitzak. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Hak de overige bieslook fijn. Snijd de wafels in stukjes, zodat uiteindelijk elk stukje bestaat uit vier ruitjes. Spuit op drie vierkantjes de crème van comté. Laat het laatste vierkantje zo. Garneer het ene vierkantje met de crème met de fijngehakte bieslook, de andere met wat fijngehakte walnoten en het laatste vierkantje met wat piment d’espelette.

Frizzante Nera Spago - Prosecco Colli Trevigiani

Frizzante Nera Spago - Prosecco Colli Trevigiani

De Faveri

0.75l

12 80

per fles bij 6 flessen,
14.20 13.25 per fles

2022 Les Graimenous - Crémant de Limoux brut

2022 Les Graimenous - Crémant de Limoux brut

Domaine Laurens

0.75l

14 25

per fles bij 6 flessen,
15.80 14.70 per fles

Blanc de blancs brut - Nahe

Blanc de blancs brut - Nahe

Gut Hermannsberg

0.75l

19 10

per fles bij 6 flessen,
21.20 19.75 per fles

Franciacorta Brut

Franciacorta Brut

Il Mosnel

0.75l

25 95

per fles bij 6 flessen,
28.90 26.90 per fles

Champagne Brut tradition Original 60/40

Champagne Brut tradition Original 60/40

Delavenne

0.75l

36 50

per fles bij 6 flessen,
40.70 37.90 per fles

Champagne brut Cœur des Bar - Blanc de Noirs

Champagne brut Cœur des Bar - Blanc de Noirs

Maison Veuve A. Devaux

0.75l

40 80

per fles bij 6 flessen,
45.30 41.95 per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod