Onze wijnwereld

Château Giscours

Ontdek de wijncultuur van het domein

Het fantastische Château Giscours bezit 200 hectare grond. Het grootste deel daarvan bestaat uit park en bos. 80 hectare bestaat uit een wijngaard gelegen in de prestigieuze appellation Margaux.

 

Al eeuwenlang worden op Château Giscours topwijnen gemaakt. In het uit 1855 stammende klassement van ‘Grands Crus Classés des vins du Médoc’ werd Giscours dan ook geklasseerd als ‘derde cru classé’. Na een moeilijke periode werd het chateau halverwege de jaren negentig gekocht door de onlangs overleden Nederlander Eric Albada Jelgersma. Onder leiding van Eric en zijn directeur Alexander van Beek werd het chateau flink onder handen genomen. Zij herstelden het chateau in de kortst mogelijke tijd in zijn oude glorie.

 

Het wijngoed beslaat meer dan 80 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot en een klein aandeel Petit Verdot. De diepe grindbodems van Margaux zorgen voor een perfecte drainage en bieden de wijnstokken ideale omstandigheden om diepe wortels te ontwikkelen. Dit draagt bij aan de concentratie en verfijning die kenmerkend zijn voor de wijnen van Giscours. Château Giscours staat bekend om zijn rijke, gelaagde wijnen met aroma’s van zwarte bessen, cederhout, tabak en viooltjes. In de jeugd zijn ze krachtig en gestructureerd, maar met enkele jaren rijping ontvouwen ze zich tot complexe en zijdezachte wijnen met een indrukwekkende lengte. Naast de grand vin produceert het chateau ook een uitstekende tweede wijn, La Sirène de Giscours, die toegankelijker is in zijn jeugd maar nog steeds het karakter van Margaux weerspiegelt.

Wijnen van Château Giscours

Ontdek de wijnregio van Château Giscours

Ontdek het land van herkomst