Jean-Marie Guffens is een fenomeen, een autodidact en op het gebied van wijn een alleskunner. Dat moet hem gedreven hebben om de oversteek van het oosten naar het westen te maken en vanuit de Bourgogne opeens in Bordeaux neer te strijken. Guffens is een groot fan van de wijnen in Bordeaux. Niet alleen van de grote rode wijnen, maar ook van de witte en met name de zoete wijnen uit Barsac en Sauternes. Al vindt hij dat de producenten in deze laatste gebieden grote kansen laten liggen. Toen hij dan ook de mogelijkheid kreeg om een heel groot terroir in Barsac te kopen (naast Château Doisy-Védrines en Château Climens), hapte hij toe. Guffens heeft hier niet alleen als doel om een geweldige Barsac te maken, maar tevens als ‘bijvangst’ enkele geweldige droge witte wijnen te produceren. La Revue du Vin de France: “Met al zijn ervaring heeft Guffens een vliegende start gemaakt met zoete wijnen van grote schoonheid en de grootste droge witte van de regio.”
0.75l
per fles
bij 6
flessen,
25.95
23.95
per fles