Yoav Gilat is de bedenker en oprichter van Cannonball. Hij begon zijn bedrijf om mensen te laten zien dat je van wijn mag genieten – iets wat ze nogal eens vergeten volgens hem. Hij vindt dat veel producenten zichzelf wel erg serieus nemen en erg ingewikkeld doen over wijn.
Het plezier en de toegankelijkheid om zo’n fles te open en op tafel te zetten verdwijnt dan. Yoav wil daarom wijnen maken die heel goed en heel lekker zijn, maar niet te kostbaar, om zonder gewetensbezwaren open te trekken. Geen blockbusters, geen houtbommen, geen concentratiekanonnen, maar wijnen gericht op frisheid en elegantie. Een richting die – zo ziet hij – steeds meer producenten op gaan. Zijn filosofie sluit volledig aan bij de naam van hun bedrijf en de afbeelding op het etiket. Dat refereert aan het innerlijke kind in ons allemaal. Hun wijnen nemen ze overigens zeer serieus. Hoofd wijnmaker Ondine Chattan is een gepassioneerde wijnmaakster uit Sonoma County, met ervaring die varieert van cult-boutiquewijnhuizen tot bekende merken die wereldwijd naam hebben gemaakt. Haar liefde voor de diversiteit van Sonoma – en Californië in het algemeen – voedt haar enthousiasme om een breed scala aan druivenrassen te vinifiëren, van Sauvignon Blanc tot Cabernet Sauvignon.
Ondine hanteert een praktische, multidisciplinaire aanpak in haar wijnmaakproces – een weerspiegeling van haar jarenlange studie, waarin ze een Master of Science in Enologie behaalde aan Fresno State, én een Bachelor of Science van Cal Poly San Luis Obispo.
0.75l
De oorspronkelijke visie was om een van de beste cabernet sauvignons onder de 20 dollar te produceren voor de Amerikaanse markt. Ik wilde een wijn maken die ik zelf graag zou drinken en met trots zou delen.
per fles