Vintage Port 'Savedra'
Vintage Port 'Savedra'

2015 Vintage Port 'Savedra' - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

92

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Savedra is een ideaal gelegen perceel, met een bodem rijk aan schist en beplant met 70 jaar oude wijnstokken. Het perceel brengt wijnen voort met veel verfijning. De geur is verleidelijk en prachtig complex met minerale tonen, rozen, rijpe pruimen, donker bosfruit en cacao. De smaak is prachtig opgebouwd; van een frisse aanzet, naar een geconcentreerd middenpalet, naar een lange zuivere afdronk. Zeer indrukwekkend!

Schenkadvies

Nu tot 2055+, 16-18°C

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

19,5%

Druivenrassen

Tinta roriz (blauw), tinta barroca (blauw), tinto cão (blauw), touriga franca (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven