Tandem Syrah du Maroc - Zenata
Tandem Syrah du Maroc - Zenata
Alle wijnen

2020 Tandem Syrah du Maroc - Zenata

Domaine des Ouled Thaleb en Alain Graillot 0.75l

17.25

15

50

per fles bij 6 flessen,
15,95 per fles

Syrah in de hitte van Marokko? Kan dat? Zeker, want de hoger gelegen koele, rode kleigrond bleek zeer gunstig te zijn voor syrah. Met een opvoeding op zowel barriques als cementen cuves ontstaat er een mooie balans tussen complexiteit en frisheid.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Syrah in de hitte van Marokko? Kan dat? Zeker, want de hoger gelegen koele, rode kleigrond bleek zeer gunstig te zijn voor syrah. Met een opvoeding op zowel barriques als cementen cuves ontstaat er een mooie balans tussen complexiteit en frisheid.

Proefnotitie

Een bijzondere samenwerking tussen Graillot (Crozes-Hermitage) en het oudste wijnhuis in Marokko. Verleidelijk parfum van donker fruit, peper en laurier. De smaak heeft een frisse zetting, zit barstensvol rijp fruit en heeft veel lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Bij klassieke vleesgerechten, eventueel pittig gekruid, en bij wildgerechten.

Details

Streek

Casablanca

Herkomst

Zenata

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine des Ouled Thaleb en Alain Graillot

De levensvreugde van Alain Graillot is aanstekelijk. Dit geldt niet alleen voor zijn liefde voor mooie wijnen en lekker eten, maar ook voor zijn favoriete sporten als skiën, fietsen en zeilen en zijn passie voor reizen. Als hij over dit soort onderwerpen met je praat, beginnen zijn ogen te fonkelen. Enkele jaren geleden had hij tijdens een fietstocht door Marokko de uit Bordeaux afkomstige Fransman Jacques Poulain ontmoet. Deze was daar al vele jaren werkzaam als adviserend oenoloog bij het wijnbedrijf Thalvin. Jacques vertelde Alain over de bijzondere wijngaarden in het westen van Marokko ter hoogte van de plaats Rommani, zo’n veertig kilometer uit de kust; wijngaarden waarvan hij vermoedde dat de syrahdruif het er meer dan uitstekend zou doen. Graillot liet zich overhalen om er een kijkje te nemen. Bij aankomst ontdekte hij een fantastische bodem van kleiafzettingen en kalk. Bovendien was het een ‘koude’ grond, die niet te veel warmte afgeeft aan de stokken, wat een groot voordeel is in deze toch al warme omgeving. Daarnaast zag hij nog enkele andere belangrijke ingrediënten voor het maken van grote wijnen op basis van de syrah: de soort bodem, die in staat is om waterreserves goed vast te houden, de invloed van de zee, die voor verkoeling en neerslag zorgt en ten slotte de hoogte waarop de wijngaarden liggen (450 meter), die koele nachten waarborgt. Hij besloot Jacques te adviseren bij het aanleggen van een wijngaard met 100% syrah en is inmiddels volop betrokken bij de vinificatie (het wijnmaken).

Regioinformatie

Casablanca

De bodem hier bestaat voornamelijk uit grind en zand. De vergelijking met Bordeaux is dankzij de bodems en het zeeklimaat van Zenata, snel gemaakt. Dat was ook één van de redenen waarom Franse kolonisten begin 1900 massaal naar Marokko trokken om wijn te maken. Daar kwam een einde aan toen Marokko zijn onafhankelijkheid herwon in 1956. De productie kelderde van 400 miljoen flessen per jaar naar bijna niets.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven