Saint-Emilion - Grand Cru Classé
Saint-Emilion - Grand Cru Classé

2017 Saint-Emilion - Grand Cru Classé

Clos la Madeleine 0.75l

85

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus is expressief en heeft een zweem van zoethout, donker fruit en laurier. Een fijne tanninestructuur, mooie frisse zuren en een immense lengte. Dit kleine chateau gaat in de toekomst hoge ogen gooien!

Schenkadvies

Nu tot 2033, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Barrail du Blanc

Château Barrail du Blanc, al meer dan 150 jaar in het bezit van dezelfde familie, is een iconisch landgoed gevestigd in de gemeente Saint-Sulpice de Faleyrens, dat behoort tot het zuidelijke deel van de Saint-Émilion Grand Cru appellatie. De wijngaarden, met veelal grind- en kleibodems, zijn beplant met gemiddeld 25 jaar oude wijnstokken. Deze vruchtbare bodems zijn bijzonder geschikt voor cabernet franc. Jean-Jacques Elliès en zijn dochter Nathalie bestieren samen het domein. Hun nauwgezette benadering vertaalt zich in wijnen die uitblinken in diepte en consistentie.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven