Reserva - Ribera del Duero
Reserva - Ribera del Duero
Alle wijnen

2018 Reserva - Ribera del Duero

Dominio del Águila 0.75l

70

50

per fles

Een harmonieuze assemblage van blanca del país, bobal, garnacha en tempranillo. De wijn wordt vergist op beton waarna hij nog 35 maanden op eikenhouten vaten rijpt.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een harmonieuze assemblage van blanca del país, bobal, garnacha en tempranillo. De wijn wordt vergist op beton waarna hij nog 35 maanden op eikenhouten vaten rijpt.

Proefnotitie

De wijn is prachtig geconcentreerd, zit vol rijpe fruittonen en heeft een heerlijke frisheid en zijdezachte tanninen. Opmerkelijk verfijnd.

Schenkadvies

Nu tot 2035, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij gegrilde lamskoteletten of runderribstuk, aardse groenten of Spaans gekruide stoofgerechten.

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Ribera del Duero

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Albariño/alvarinho (wit), bobal (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Dominio del Águila

Het familiedomein Dominio del Águila, gelegen net buiten het dorpje La Aguilera, bezit enkele fantastische cru-wijngaarden met zeer oude stokken van tussen de 60 en 150(!) jaar oud. Sinds 2013 zwaait Jorge Monzón hier de scepter. Opgegroeid tussen de wijnranken, besluit Jorge oenologie (wijnbouwkunde) te studeren. Na zijn studie werkte hij onder andere twee jaar op het vermaarde Domaine de la Romanée-Conti. Inmiddels werkt Jorge helemaal volgens zijn eigen ideeën en filosofie. Werden voorheen alle druiven verkocht, Jorge isoleerde de allerbeste percelen en begon zelf wijn te maken. Hij kocht hiervoor een heel oude, traditionele wijnmakerij uit de 17e eeuw, met daarbij een zestal ondergrondse kelders en galerijen uit de 15e eeuw. Alles is kruip door sluip door, maar ideaal voor wat Jorge voor ogen heeft. In de wijngaarden werkt Jorge bio-dynamisch, in de kelder werkt hij traditioneel en probeert hij minimaal in te grijpen en laat hij de natuur haar gang gaan. Het resultaat: wijnen met een grote intensiteit, schitterende balans en een opmerkelijke verfijning!

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven