Merlot - California
Merlot - California
Alle wijnen

2019 Merlot - California

Cannonball 0.75l

17

50

per fles

Dennis wil ook in zijn Merlot een goede frisheid en vooral geen overrijpheid. Hij koos voor wijngaarden in het noorden van Russian River en de koele stukken uit Sonoma Valley.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Dennis wil ook in zijn Merlot een goede frisheid en vooral geen overrijpheid. Hij koos voor wijngaarden in het noorden van Russian River en de koele stukken uit Sonoma Valley.

Proefnotitie

Een neus vol kersenfruit, pruimen, vanille en mokka. De smaak is heerlijk rond en sappig, met specerijen, herfstblad, zoetige tanninen, mooi geconcentreerd en eindigt in een lange, levendige afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij klassieke vleesgerechten als entrecote en beef wellington. Ook lekker bij pastagerechten met een rijke saus.

Details

Streek

California

Herkomst

Sonoma County

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Merlot (blauw)

Domeininformatie

Cannonball

De filosofie van de eigenaren Dennis Hill en Yoav Gilat sluit volledig aan bij de naam van hun bedrijf en de afbeelding op het etiket. Dat refereert aan het innerlijke kind in ons allemaal. In de ogen van Dennis en Yoav wordt over wijn soms zo serieus gedaan, dat we vergeten waar het om gaat: genieten. Hun wijnen nemen ze overigens zeer serieus. Dennis Hill is een wijnmaker met een grote staat van dienst, die echte Amerikaanse wijnen maakt zonder dat ze te heftig, te boterig en te houterig worden. Hij kiest heel duidelijk voor frisheid en balans. Om dit te bereiken haalt hij de druiven uit koelere zones. Een deel van de druiven komt van zijn eigen wijngaarden. Voor het andere deel heeft hij langdurige contracten met bevriende wijnboeren, waarbij hij ieder jaar heel precies die percelen uitzoekt, die passen bij de stijl van wijn die hij wil maken. De oogst en vinificatie gebeuren geheel door het eigen team.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven