Godeval '1986'  blanco - Valdeorras
Godeval '1986'  blanco - Valdeorras
Alle wijnen

2018 Godeval '1986' blanco - Valdeorras

Bodegas Godeval 0.75l

77

90

per fles

Het schitterende jaar 2018 gaf aanleiding om van het mooiste fruit een wijn te maken met een vergisting en opvoeding op het beste Franse eikenhout.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Het schitterende jaar 2018 gaf aanleiding om van het mooiste fruit een wijn te maken met een vergisting en opvoeding op het beste Franse eikenhout.

Proefnotitie

Deze gelimiteerde topcuvée, opgevoed op vaten van Frans eikenhout, laat de grote klasse van godello zien. In de geur brioche, appelcompote en groene kruiden. Gelaagd en complex met een rijke textuur en lange frisse finale.

Schenkadvies

Nu tot 2030, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Klassieke gekookte zeeuwse mosselen.

Details

Streek

Galicië

Herkomst

Valdeorras

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Godello (wit)

Domeininformatie

Bodegas Godeval

In de prachtige en zeer groene Spaanse provincie Galicië liggen twee wijnstreken van importantie: Rías Baixas in het uiterste zuidwesten aan de Atlantische Oceaan en Valdeorras iets meer landinwaarts. Beide streken zijn zeer interessant en brengen witte wijnen voort, die tot de top van Spanje gerekend worden. In Valdeorras wordt van de plaatselijke godellodruif een schitterende, droge witte wijn gemaakt, die wijnschrijver Hubrecht Duijker eens typeerde als een compromis tussen een Elzasser riesling en een pouilly-fuissé.

Regioinformatie

Galicië

De prachtige autonome regio Galicië ligt in de uiterste noordwestelijke hoek van Spanje aan de kust, tegen Portugal aan. Het is er heel groen en grillig, met kenmerkende fjord-achtige riviermondingen die lokaal ria’s heten. Het zeeklimaat is koel en vochtig, met meer dan 1300 millimeter neerslag per jaar. Galicië heeft twee belangrijke wijnstreken: Rías Baixas in het uiterste zuidwesten en iets meer landinwaarts Valdeorras. Uit deze streken komen witte wijnen die tot de top van Spanje behoren. Ze worden gemaakt van authentieke druivenrassen als albariño en godello. Door de nabijheid van Portugal lijken veel wijnen qua stijl veel meer op Portugese dan andere Spaanse wijnen. Ze zijn delicater, aromatischer en frisser: perfect bij de schaal- en schelpdieren die bij de Galicische keuken horen. De albariño is dankzij zijn kleine formaat en dikke schil goed bestand tegen het klimaat.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven