Beaune 1er Cru Les Grèves
Beaune 1er Cru Les Grèves

2021 Beaune 1er Cru Les Grèves

Domaine des Croix 0.75l

108

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Deze Premier Cru Les Grèves wordt gezien als het neusje van de zalm van Beaune, gelijke een grand cru. Hier heeft David 0.3 hectare aan wijngaard. Een derde van de wijn is gemaakt met hele trossen voor extra structuur. Een zwoele rijpheid met bramen, zwarte pruimen en iets van laurier.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2036, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Rosbief met rode wijnsaus, waterkers en aardappelkroketjes.

Gidsbeoordeling

The Wine Advocate: 91-93

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Beaune

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Domaine des Croix

Al op zeer jonge leeftijd kreeg het grote talent David Croix de mogelijkheid om de scepter te zwaaien bij het vermaarde Camille Giroud. Zijn opdracht was om in de huisstijl van het huis een vernieuwingsslag te maken en orde op zaken te stellen. Iets wat hij met veel gevoel en kundigheid deed. Toch was zijn grote droom om eens zijn eigen domein te hebben. Deze kans deed zich enkele jaren geleden plotseling voor. Alhoewel hijzelf geen geld had, lukte het hem om in een mum van tijd investeerders te vinden die in hem geloofden. Op het moment dat hij de zaken enigszins op de rails had, belde hij ons op om vol trots zijn wijnen te presenteren. Ze waren grandioos. In 2009 gingen wij van start met een kleine allocatie.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven