Alle blogs

Domaine de la Garenne

Door Max Funcke, 23 May 2024

Eeuwenlang was de norm in Sancerre hetzelfde. Een producent maakte één wijn: een assemblage van alle percelen die hij had. Zo ging het ook bij Domaine de la Garenne, van de familie Reverdy, sinds de oprichting in 1820.

In recente jaren is er onder leiding van Fabienne Reverdy en haar man Benoit Godon extensief onderzoek gedaan naar de bodem. De wijngaarden van het domein liggen verdeeld over de drie terroirtypes die Sancerre rijk is. Aan de hand van dit onderzoek heeft het echtpaar gekozen om op basis van het profiel van iedere bodem een unieke wijn te maken. De opvoeding wordt per wijn afgestemd op het terroir. Zo heeft het domein een fantastische manier gevonden om uitdrukking te geven aan de verscheidene terroirs die Sancerre zo geliefd maken. Hierbij wordt overigens niet alleen sauvignon blanc gebruikt, maar ook pinot noir, waar het domein onberispelijke rode wijnen (en een rosé) van maakt.

 

2022 was een ideaal jaar voor Sancerre, met voldoende regen in het voorjaar en veel warmte gedurende de zomer. De rode wijnen typeren zich door een rijpe kracht, de witte wijnen door hun definitie en fruitexpressie. 

2022 Silex - Sancerre blanc

2022 Silex - Sancerre blanc

Domaine de la Garenne

0.75l

(Voorverkoop)

30.50 25 25

per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod