Alle blogs

De nieuwe oogstjaren van Lidewij & Ruud

Door Elisa Duivestein, 20 July 2024

Zijn Nederlanders echte wijnmakers? U zou misschien zeggen van niet, want ons land staat niet bekend als een typisch wijnland. Maar wist u dat de roots van twee van de wijnmakers met wie we al jarenlang samenwerken, in Nederland liggen?

We hebben het over Lidewij van Wilgen (Terre des Dames) en Ruud Maasdam (Staete Landt). Lidewij vertrekt ruim twintig jaar geleden naar het zuiden van Frankrijk om haar droom na te jagen. Inmiddels staat zij aan het roer van het zeer succesvolle Terre des Dames. Haar wijnen krijgen internationaal zeer veel lof en gelden vandaag de dag als graadmeter voor de Languedoc.


Enkele jaren voor dat het Franse avontuur van Lidewij start, maakt ook Ruud de keuze om Nederland in te ruilen, en vertrekt naar Nieuw-Zeeland. Net als Lidewij is wijnmaken nieuw voor hem en moet ook hij alles leren. Maar onze ‘dutchies’ blijken een goede neus te hebben. Lidewij vindt namelijk achter de heuvels van Béziers prachtige oude wijnstokken verdeeld over verschillende kleine percelen. Ruud laat in Marlborough uitgebreid bodemonderzoek doen en kan zo op elk perceel een andere druif of kloon aanplanten.

Het goede nieuws? Van beide wijnmakers is nu het nieuwe oogstjaar binnen. U bestelt ze nu extra voordelig!

2023 Sauvignon Blanc 'Map Maker' - Marlborough

2023 Sauvignon Blanc 'Map Maker' - Marlborough

Staete Landt Vineyards

0.75l

11 75

per fles bij 6 flessen,
13.10 12.20 per fles

Proefpakket Staete Landt

Proefpakket Staete Landt

4.5l

117 40

per stuk

Proefpakket Terre des Dames

Proefpakket Terre des Dames

4.5l

109 25

per stuk

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod