Duur 25 minuten + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram wilde zeebaars (zonder vel)
Partjes van 1 mandarijn
½ groene peper
½ rode ui
Paar blaadjes verse koriander voor de garnering
Paar stukjes geroosterde maïs voor de garnering
Zeezout
Ingrediënten voor de cevichemarinade
Sap van 2 grote mandarijnen
Sap van 1 citroen
1 theelepel suiker
Ingrediënten voor de korianderolie
10 gram korianderblaadjes
100 ml zonnebloemolie
Tip: alle garnituur, de cevichemarinade en korianderolie kun je van tevoren al voorbereiden. Eventueel zelfs al een dag eerder. Zo hoef je op het laatst alleen nog maar het gerecht op te maken.
Bereiding
1. Begin met het maken van de cevichemarinade. Meng hiervoor het sap van de mandarijnen, het citroensap en de suiker. Laat apart staan tot gebruik.
2. Draai voor de korianderolie de korianderblaadjes samen met de olie in een blender helemaal fijn. De olie zal door het draaien warm worden en dat is wat je wilt hebben. Je kunt de blender zeker 20 minuten laten draaien. Leg een schone thee- of kaasdoek in een zeef boven een kom. Giet de korianderolie door de doek en laat die volledig uitlekken. Bewaar de korianderolie in een knijpflacon.
3. Snijd de vis in plakjes van een ½ centimeter dik. Leg de plakjes zeebaars op een bord. Giet hier de marinade overheen en laat tien minuten staan.
4. Hak in de tussentijd de rode ui fijn en de groene peper in dunne ringen. Doe de stukjes geroosterde maïs in een vijzel en stamp fijn. Verdeel de plakjes vis over vier borden. Giet hier nog wat marinade overheen en druppel wat van de korianderolie in de marinade. Zo ontstaan er groene rondjes olie in de marinade. Maak af met wat van de fijngehakte rode ui, ringen groene peper, stukjes geroosterde maïs, wat korianderblaadjes en bestrooi met wat zout.
per fles
bij 6
flessen,
10.90
10.20
per fles
per fles
bij 6
flessen,
13.10
12.20
per fles
per fles
bij 6
flessen,
14.25
13.25
per fles
per fles
bij 6
flessen,
14.90
13.90
per fles
per fles
bij 6
flessen,
16.60
15.40
per fles