Alle blogs

10x wijn bij asperges

Door Max Funcke, 05 May 2024

Bij Okhuysen gaan de onderlinge gesprekken tussen collega’s vaak over smaken. Heel vaak. We wisselen wijnspijs-combinaties uit, wijnervaringen, recepten, tips over wélk ingrediënt wáár te koop is… Je krijgt er regelmatig een beetje honger van.

Inmiddels zitten we midden in het aspergeseizoen; een jaarlijks culinair hoogtepunt en populair gespreksonderwerp. Met ham en ei is natuurlijk een klassieker, hoewel koud gerookte zalm (en ei) sinds we samenwerken met Bawykov hier op kantoor zó populair dat je het de ‘nieuwe klassieker’ zou kunnen noemen. Het is een heerlijke combinatie met hollandaisesaus en in ganzenvet gebakken krieltjes.

 

Echter hebben we deze klassiekers allemaal al meermaals gehad, en beginnen de foodies op kantoor met recepten en wijn-asperge-combinaties rond te strooien die té mooi zijn om te missen. We delen er graag een paar met je.

 

Job bestelt al zijn vlees bij Grutto en zweert erbij dat hun lamsrack, gegrild in de oven, dé ultieme combinatie vormt met het witte goud. Stagiaire Jill komt uit Limburg, dus hebben wij haar logischerwijs opgeworpen als officiele aspergegoeroe. Zij trakteert ons op adviezen als: ‘Je moet asperges niet per se zien als luxeproduct. Het is ook gewoon heerlijk op een kale donderdag.’ Of: ‘Als je de schillen van drie kilo asperges bewaart, heb je genoeg om er bouillon van te maken. Ik vries ze in om later soep van te maken, met room en foelie.’

Je moet asperges niet per se zien als luxeproduct. Het is ook gewoon heerlijk op een kale donderdag.

Jill van den Beuken

Jill van den Beuken

Stagiaire Marketing & Communicatie bij Okhuysen

Jonathan merkt op dat het seizoen voor asperges samenvalt met het seizoen voor morilles; dat kan geen toeval zijn. Hij maakt er risotto van die er zeer smakelijk uit ziet op de foto die hij tijdens de lunch op zijn telefoon laat zien. Femke valt het op dat iedereen altijd aan witte wijn denkt bij asperges: ‘Ik drink zelf graag lichte rode wijnen met florale tonen en weinig tot geen tannines. Die gaan super bij de asperges, vooral als je ze eerst loeiheet grilt en dan serveert met gebrande hazelnoten.’

 

Na afloop van Proeven tussen de Stellingen zaten we aan ons gebruikelijke diner met wijnmakers. Uiteraard werden er asperges geserveerd. Toen we Madeline van Domaine des Escaravailles vroegen hoe zij thuis het liefst asperges eet, was haar antwoord: ‘Ik doop ze in huisgemaakte mayonaise.’ Zo simpel kan het soms ook zijn.

Maak het diner compleet met onze foodpartners

Als wijnimporteur hebben wij kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. In overeenstemming met deze filosofie werken wij samen met onze foodpartners Grutto en Bawykov, opdat onze klanten kunnen genieten van heerlijke, duurzame wijnspijs-combinaties.

 

Ontvang nu €10 korting op een bestelling bij Grutto met de kortingscode* Okhuysen10. Toch liever de combinatie met zalm? Ontvang dan 10% korting op een bestelling bij Bawykov met de kortingscode** Okhuysen10

 

*Geldig van 5 mei t/m 2 juni en niet te combineren met andere kortingscodes. Geldig voor bestellingen vanaf €50,-

**Geldig tot en met 31 oktober en niet te combineren met andere kortingscodes.

Ontdek onze wijn-asperge-combinaties hier:

2022 JUST Riesling trocken - Nahe

2022 JUST Riesling trocken - Nahe

Gut Hermannsberg

0.75l

15.25 14 80

per fles bij 6 flessen,
16.50 per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod