Met het aanstellen enkele jaren geleden van Carel Voorhuis – na het vertrek van David Croix – heeft het historische Camille Giroud wederom een topwijnmaker binnen de muren om aan de grote ambities van het huis invulling te geven. Voorhuis studeerde diergeneeskunde in Nederland toen hij ontdekte dat hij wijnstokken en druiven aantrekkelijker vond dan koeien en schapen. Hij stapte over naar een studie oenologie in de Bourgogne en raakte in de ban van de grote verscheidenheid aan terroirs in de streek. Bij Giroud kan hij werken met een groot aantal verschillende villages en cru’s, voor hem de essentie van de streek. Carel onderhoudt veel contact met de grondeigenaren, om maximale controle te hebben over de kwaliteit van de druiven, met een focus op een biologische aanpak. In de kelder werkt hij traditioneel, waarbij hij per individuele wijn de vinificatie aanpast qua wel of niet ontstelen van de druiven, de duur en intensiteit van de weking en de lengte van de opvoeding. Alles is hier maatwerk, wat leidt tot bourgognes van topniveau.
* La Revue du Vin de France