De broers Jean-Philippe en Jean-Guillaume ontmoetten we toen ze nog twintigers waren en de wereld wilden verbeteren. Nu, vele jaren later, kunnen we stellen dat de Bret Brothers dit ook daadwerkelijk hebben gedaan en hier nog altijd volop mee bezig zijn. Het domein van hun opa transformeerden zij naar biodynamisch en daarnaast stimuleerden ze boeren in de omgeving om hetzelfde te doen. Met tomeloze energie wisten ze veel jonge wijnmakers te inspireren, zelfs tot ver buiten de Bourgogne. Ondertussen werd het handelshuisje Bret Brothers een even groot succes als het domein en lukte het de broers om het eigen domein verder uit te breiden met enkele prachtige wijngaarden. De hoge kwaliteit van de wijnen wordt door hen streng bewaakt, terwijl er daarnaast wordt geëxperimenteerd met nieuwe methoden van werken in zowel wijngaard als kelder. Dit om nog verder te gaan in het zo natuurlijk en duurzaam mogelijk werken. Iets wat wij met veel interesse volgen.
0.75l
Naast het biodynamisch werken op het land, werken we ook in de kelder natuurlijk. Door de most te oxideren en te werken met meer vaste bestanddelen, hoeft er niet of nauwelijks sulfiet te worden gebruikt om de wijnen te beschermen.
per fles