Syrah - Franschhoek
Syrah - Franschhoek

2020 Syrah - Franschhoek

Topiary 0.75l

21

70

per fles

Syrah is perfect geschikt voor dit terroir. Een opvoeding van twaalf maanden op Franse eikenhouten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Syrah is perfect geschikt voor dit terroir. Een opvoeding van twaalf maanden op Franse eikenhouten vaten.

Proefnotitie

In de geur geroosterde specerijen, ingemaakte bramen, zoethout en zwarte peper. Soepel met een sappige frisheid en een lange weelderige lange afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2030, 15-17°C

Details

Streek

Franschhoek

Herkomst

Franschhoek

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Topiary

Na een aantal reizen naar Zuid-Afrika raakt Philippe in de ban van de immense schoonheid van de natuur daar. Daarnaast is hij ook overtuigd van het grote potentieel van dit wijnland. Samen met goede vriend en zakenpartner Serge Jaczynski gaat hij op zoek naar een wijngoed dat hij kan overnemen. Al snel komen ze op het spoor van Topiary. Dit kleinschalige wijnhuis ligt iets ten noorden van het dorp Wemmershoek dicht tegen Paarl aan, aan de rand van de Franschhoek-vallei. Dat Philippe verliefd werd op Topiary is niet heel verwonderlijk. Het is in alle opzichten een magische plek. Op de achtergrond zie je de bergen van Klein Drakenstein, Hottentots Holland en de Simonsberg. Topiary Wine Estate ligt hier op een zacht glooiende, lagere berghelling aan de voet van de Wemmershoekberg, tussen ‘fynbos’ en Fransch-hoek Wetlands, en in het noorden en zuiden begrensd door lage zandsteenrichels. De keuze voor Topiary was geen ingewikkelde volgens Philippe. Hier is alles voorhanden waar hij naar op zoek is, op een schitterende plek met een groot potentieel. Een groter contrast met de wijngaarden die hij in de Bourgogne heeft, is nau­welijks denkbaar. Hij moet dan ook echt zijn draai vinden, leren werken met het terroir en de druiven die staan aangeplant en de juiste vinificaties en opvoedingen in relatie tot de rijpheid van de drui-ven leren toepassen. Net als in de Bourgogne maakt hij geen bombastische, excentrieke wijnen, maar zoekt hij naar balans en precisie. Al snel heeft hij in de gaten dat de druiven vroeger geoogst moeten worden om de frisheid die optimale balans geeft beter te behouden. In eerste instantie verklaren alle producenten uit de buurt hem voor gek als hij als allereerste de wijngaarden ingaat. Nu is duidelijk dat hij de trend heeft gezet!

Regioinformatie

Franschhoek

Franschhoek dankt zijn naam aan de Hugenoten die zich hier in de zeventiende eeuw vestigden. De wijnbouw is er pas in de laatste dertig jaar echt tot bloei gekomen. De beste wijngaarden liggen op de onderste delen van de drie bergen die de vallei omringen. Er wordt vooral rode wijn gemaakt van cabernet sauvignon en syrah en witte wijn van sauvignon blanc en chardonnay. Tegenwoordig is Franschhoek een populaire (wijn)vakantiebestemming in Zuid-Afrika. Dankzij de mooie bergen, de goede restaurants, de fraaie oude gebouwen en natuurlijk de wijn. De wijnbedrijven hebben zich heel slim verenigd in de 'Vignerons de Franschhoek' en verwijzen graag naar hun Franse oorsprong.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven