Saint-Julien - 4me Grand Cru Classé
Saint-Julien - 4me Grand Cru Classé

2019 Saint-Julien - 4me Grand Cru Classé

Château Beychevelle 0.75l

113

00

per fles

In 2019 49% merlot, 46% cabernet-sauvignon, 3% petit verdot en 2% cabernet franc.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

In 2019 49% merlot, 46% cabernet-sauvignon, 3% petit verdot en 2% cabernet franc.

Proefnotitie

Door de onverminderde interesse wereldwijd heeft Château Beychevelle een luxepositie. Toch worden er absoluut geen concessies gedaan aan de kwaliteit. Ook in 2019 is er een prachtige wijn gemaakt die als heel fijn en klassiek ‘saint-julien’ beschouwd mag worden. Een expressieve neus met zwarte bessen, sigarentabak en gebrande koffieboontjes. Geconcentreerd met een rijke textuur en krachtige tannine. De lange afdronk heeft precisie en is heerlijk fris met iets van munt en cacao.

Schenkadvies

Vanaf 2027 tot 2045, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Decanter: 94
Jamessuckling.com: 93-94

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Julien

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw), petit verdot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Beychevelle

Château Beychevelle is één van de grotere chateaus van Saint-Julien. Bij de classificatie van 1855 als 4me Cru Classé geclassificeerd maak het zijn classificatie momenteel geheel waar. Tot 1982 was het chateau echter bekend om zijn wisselende kwaliteit. Sinds die tijd zijn de broodnodige investeringen gepleegd om de wijn weer naar topniveau te brengen. Het karakter van Beychevelle is over het algemeen elegant en toegankelijk te noemen en niet gericht op overdreven concentratie.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven