Pauillac - 5me Grand Cru Classé
Pauillac - 5me Grand Cru Classé

2017 Pauillac - 5me Grand Cru Classé

Château Grand-Puy-Lacoste 0.75l

118

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Wat ingetogen op de neus, met bramen en een hint van toast en sigarentabak. Geconcentreerd met stevige tanninen, iets mint en zwarte bessen. De afdronk is lang, aards en met een schitterende fraîcheur!

Schenkadvies

Nu tot 2040, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Hazenpeper met stoofpeer en aadappelpuree.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pauillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Grand-Puy-Lacoste

Château Grand-Puy-Lacoste is een van onze absolute favorieten! We vinden dit prachtige chateau op de hoger gelegen percelen in Pauillac met een diepe kiezelbodem. De familie Borie werkt hier al jaren op een traditionele wijze met de hoogste kwaliteit als uitgangspunt en laat zich nauwelijks beïnvloeden door de nieuwste trends en ontwikkelingen. Met een rijke historie die teruggaat tot de 16e eeuw is dit een van de oudste domeinen in de Médoc. François-Xavier Borie leidt het domein sinds 1978 en is net zo vastberaden, veeleisend en ijverig als zijn vader Jean-Eugène.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven