Margaux - 2me Grand Cru Classé
Margaux - 2me Grand Cru Classé

2017 Margaux - 2me Grand Cru Classé

Château Rauzan Ségla 0.75l

118

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een expressieve en bijna florale neus met cassis en zwarte peper. Nu al complex met ragfijne zuren, sappig rood fruit en stevige, maar mooi gepolijste tanninen. Château Rauzan Ségla maakt een immense indruk in 2017, ondanks de moeilijkheden in de appellation!

Schenkadvies

Nu tot 2036+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Gebraden tamme eendenborst met schorseneer, ui en gevogelte jus.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Margaux

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw)

Domeininformatie

Château Rauzan-Ségla

Steeds nadrukkelijker manifesteert Château Rauzan Ségla zich de laatste jaren bij de beste wijnen van Margaux. Sinds de familie Wertheimer (Chanel) Château Rauzan Ségla aan het begin van de jaren negentig kocht is er veel geïnvesteerd in de wijngaarden en de kelders. De herbeplanting van veel stokken cabernet-sauvignon en merlot begon destijds direct. Deze stokken beginnen nu op leeftijd te komen. Bij wijnstokken van meer dan twintig jaar oud gaan de rendementen van nature omlaag wat de concentratie en kwaliteit van de wijn ten goede komt.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven