Late Bottled Vintage - Port
Late Bottled Vintage - Port

2016 Late Bottled Vintage - Port - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

23

75

per fles

Afkomstig van druiven uit één en hetzelfde oogstjaar; rijpte ruim twee jaar langer dan een Vintage op eikenhouten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Afkomstig van druiven uit één en hetzelfde oogstjaar; rijpte ruim twee jaar langer dan een Vintage op eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Een heerlijk parfum van zwart fruit, kersen, chocola en mint, een goede structuur en een geconcentreerde smaak met mooi fruit en veel lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 15-17°C

Serveer met

Lekker bij blauwe kazen en desserts met chocolade.

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

19,5%

Druivenrassen

Tinta roriz (blauw), tinta barroca (blauw), touriga franca (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven