Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé
Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé

2019 Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé

Château Cantemerle 0.75l

39

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Château Cantemerle is mooi fris en zuiver met tonen van cassis en rode bessen. Een gestructureerde wijn met fijne tanninen, iets aards en een prachtige lengte waarin het rode fruit subtiel terugkomt. Heerlijk klassiek!

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2035, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Runderrolade met zoete aardappel, wortel en ui uit de oven.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Haut-Médoc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw)

Domeininformatie

Château Cantemerle

De Médoc is een grote landtong ten noorden van Bordeaux, gelegen tussen de rivier de Gironde en de Atlantische Oceaan. Het gebied valt uiteen in de Bas-Médoc en Haut-Médoc. De cabernet-sauvignon is hier de dominante druif, vooral in de dorpen Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe. In wijnen met de herkomstbenaming (Haut-)Médoc speelt de merlot regelmatig ook een prominente rol, hetgeen de wijnen een wat vriendelijker karakter geeft. Château Cantemerle is een uitmuntende cru classé uit het zuiden van de Médoc, dicht tegen Margaux aan.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven