Fine Tawny 8 years - Port
Fine Tawny 8 years - Port

Fine Tawny 8 years - Port - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

14

50

per fles

Gemaakt van op grote vaten gerijpte port bestaande uit een assemblage van meerdere jaargangen, van minimaal zes jaar oud.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Gemaakt van op grote vaten gerijpte port bestaande uit een assemblage van meerdere jaargangen, van minimaal zes jaar oud.

Proefnotitie

In tegenstelling tot de ruby, krijgt de tawny (amberkleurig) een langere rijping op de eikenhouten vaten. De kleur verandert door het contact met het hout en zuurstof (oxidatie). De wijn wordt zachter en complexer. Nootachtig, met aroma’s van karamel en een fluweelachtige afdronk. Heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 14-16°C

Serveer met

Heerlijk bij een dessert van stoofperen met blauwe klaas in bladerdeeg. Ook lekker bij: chocolademousse met verse slagroom, een verrassende combinatie!

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

19%

Druivenrassen

Tinta roriz (blauw), tinta barroca (blauw), tinto cão (blauw), touriga franca (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven