El Regajal Selección Especial - Vinos de Madrid
El Regajal Selección Especial - Vinos de Madrid

2020 El Regajal Selección Especial - Vinos de Madrid

Viñas de El Regajal 0.75l

17

95

per fles

De Spaanse tempranillo wordt aangevuld met de bordelaise druiven cabernet-sauvignon, merlot en petit verdot. Alle percelen worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd op kleine roestvrijstalen vaten. Na de gisting ondergaat de wijn een opvoeding van vijftien maanden op Franse eikenhouten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De Spaanse tempranillo wordt aangevuld met de bordelaise druiven cabernet-sauvignon, merlot en petit verdot. Alle percelen worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd op kleine roestvrijstalen vaten. Na de gisting ondergaat de wijn een opvoeding van vijftien maanden op Franse eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Een assemblage van tempranillo, cabernet-sauvignon, syrah, merlot en petit verdot met een opvoeding van dertien maanden op barriques. Intens en krachtig, een wijn met body en structuur. Diep donker fruit, toast, vanille en een prachtige lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2032, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Iberico kotelet van de barbecue of lamsvlees met mediterrane groente.

Details

Streek

Madrid

Herkomst

Vinos de Madrid

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw), syrah/shiraz (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Viñas de El Regajal

Het kleine domein El Regajal is een hit in thuisland Spanje. Al vanaf de negentiende eeuw maakt men hier wijn op de hoge hellingen aan de rivier de Tajo. Het domein, gelegen in een natuurgebied in de DO Madrid, heeft er een ware cultstatus verworven en de wijnen zijn zeer in trek bij lokale restaurants en wijnbars. Een cultstatus verwerf je niet zomaar. Niet alleen de kwaliteit van het domein valt positief op, ook hun werkwijze. Uit respect voor de natuurlijke omgeving is vrijwel de gehele bodega onder de grond gebouwd en voorzien van de modernste apparatuur. De wijngaarden – aangeplant op hellingen en omringd door olijfbomen en kruidgewassen – worden biodynamisch bewerkt. Door deze werkwijze blijft de bijzondere omgeving onaangetast en komen er maar liefst 77 verschillende vlindersoorten op het domein voor!

Regioinformatie

Madrid

De Denominación de Origen Vinos de Madrid is in 1990 erkend door de regering en het ministerie van landbouw. Het gebied beslaat het zuidelijkste deel van de provincie Madrid en is verder onderverdeeld in de drie subregio’s Arganda, Navalcamero en San Martín die elk zeer eigen typen wijn produceren. Alle drie de subregio’s liggen op een hoogte van 500 tot 800 meter. De regio Arganda, die het stadje Arganda el Rey omcirkelt, heeft het grootste oppervlak. Hier, op een bodem van graniet bedekt met klei en kalk, wordt vrijwel de helft van de wijnen uit de Denominación geproduceerd. San Martín heeft donkere, rijpe gronden, terwijl het veel kleinere gebiedje Navalcamero (goed voor 15% van de wijnproductie) een arme bodem heeft. De toegestane druivenrassen in Vinos de Madrid zijn tempranillo, cabernet-sauvignon, garnacha, merlot en syrah (voor rode wijn) en airén, malvar, albillo, moscatel, parellada, torrontés en viura/macabeo (voor witte wijnen). In Arganda worden de beste wijnen gemaakt van tempranillo en van airén en malvar. De rode wijnen staan in Spanje, maar niet in de stad Madrid, bekend als de Tinta Madrid. De subregio Navalcamero staat bekend om zijn Garnacha- en Malvarwijnen. Ook in San Martín wordt de garnacha veel gebruikt. De bekendste witte wijnen worden van de albillodruif gemaakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven