50&50 - Rosso di Toscana
50&50 - Rosso di Toscana

2019 50&50 - Rosso di Toscana

Avignonesi & Capannelle 0.75l

152

50

per fles

2019 was een geweldig wijnjaar voor Montepulciano. Warm (na)zomerweer gecombineerd met precies de juiste hoeveelheid regen zorgde uiteindelijk voor een geweldige productie, zowel qua kwantiteit als kwaliteit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

2019 was een geweldig wijnjaar voor Montepulciano. Warm (na)zomerweer gecombineerd met precies de juiste hoeveelheid regen zorgde uiteindelijk voor een geweldige productie, zowel qua kwantiteit als kwaliteit.

Proefnotitie

Deze bijzondere cuvée komt voort uit de vriendschap tussen de twee toonaangevende wijnhuizen Avignonesi in Montepulciano en Capannelle in Chianti. De wijn is een assemblage van 50% sangiovese van Capannelle en 50% merlot van Avignonesi. Een evenwichtige wijn boordevol kruidig donker fruit, kreupelhout en specerijen met fijne en gepolijste taninnen.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2035+, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Hazenbout met spek, peterselie en aardpeer.

Details

Streek

Toscane

Herkomst

Toscana

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Merlot (blauw), sangiovese/morellino/prugnolo gentile (blauw)

Domeininformatie

Cantina Avignonesi

Het vermaarde huis Avignonesi heeft een lange historie en een grote reputatie in binnen- en buitenland. Met de aankoop van het huis in 2009 door Virginie Saverys, vond er een grote omslag plaats, die op dat moment hard nodig was. Kwaliteit werd weer op de eerste plaats gezet en bovendien ging het hele domein over op biodynamische wijnbouw. Dit kostte tijd en moeite, maar bracht uiteindelijk het gewenste resultaat. In de kelder wordt ook minimaal ingegrepen en duurzaamheid is hier de sleutel tot succes. Jaarlijks zien wij de kwaliteit verbeteren en hervinden hun wijnen hun eigen, unieke, authentieke karakter, een weerspiegeling van het prachtige terroir. Het wijnhuis ligt net buiten het rustige dorpje Valiano di Montepulciano, ten zuidoosten van Siena. Het bestaat uit negen wijngaarden, een villa, een kapel en de historische wijnkelders.

Regioinformatie

Toscane

Toscane vormt het hart van Italië, niet zozeer op politiek of economisch gebied, maar vooral als het gaat om cultuur, natuurschoon, de rijke keuken en kwaliteitswijnen.Toscane is de bakermat van de sangiovese, een druif die perfect rijp wordt in de overvloedige zon. Het gebied is heuvelachtig en in de hoger gelegen gedeelten rijpen de druiven langzamer. Dat geeft verfijning aan de wijn. Sangiovese is een druif die rijke, interessante wijnen met een diep robijnrode kleur geeft. Sommige zijn meteen rond en soepel, andere moeten jaren rijpen om diepte te krijgen. De belangrijkste wijngebieden zijn Chianti (tussen Florence en Siena) en meer naar het zuiden Montepulciano en Montalcino. Maar ook sterk opkomende gebieden als Bolgheri en Montescudaio zijn kwalitatief interessant geworden. Hier komen de ‘Supertuscans’ vandaan. Wijnproducenten negeerden de strenge lokale wijnregels en plantten er ‘internationale’ variëteiten aan zoals cabernet-sauvignon en merlot. Ook pasten ze moderne vinificatietechnieken toe. Deze landwijnen mogen geen DOC(G)-label dragen, maar ze kregen wel een ware cultstatus, vooral door de Amerikaanse wijnjournalistiek.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven