Alle blogs

Gepocheerd ei met wilde paddenstoelen en een schuim van Parmezaanse kaas

Door Anne-Ruth Dekker, 28 november 2024

Duur 20 minuten

 

Ingrediënten voor de schuim van Parmezaanse kaas (4 personen)

100 gram Parmezaanse kaas + iets extra voor de garnering

100 ml slagroom

100 ml melk

 

Overige ingrediënten

400 gram wilde paddenstoelen

4 eieren

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel roomboter

1 knoflookteentje

Paar sprieten verse bieslook

Paar blaadjes verse kervel

Scheutje azijn

Peper en zout

 

Materiaal: sifon met gaspatroon

 

Tip: houd de gepocheerde eieren warm in een kom met warm water totdat je alle eieren hebt gepocheerd.

 

Bereiding

1. Verwarm voor het schuim van Parmezaanse kaas de slagroom met de melk in een steelpannetje. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze toe. Laat de kaas in het warme mengsel smelten. Zet een staafmixer in het mengsel en giet het dan door een zeef. Giet het mengsel vervolgens in de sifon.

2. Maak de paddenstoelen met een stukje keukenpapier of een droog borsteltje schoon. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en het knoflookteentje fijn. Zet een koekenpan op hoog vuur, voeg de olijfolie en roomboter toe en laat op temperatuur komen. Voeg de paddenstoelen samen met de fijngehakte knoflook toe en bak de paddenstoelen goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout en houd ze warm.

3. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met water. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg een snufje zout en een scheut azijn toe aan het water. Breek een ei open in een kopje. Roer met een houten lepel net zolang in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Pocheer het ei drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de rest van de eieren.

4. Verdeel de paddenstoelen over de borden. Leg hierop het gepocheerde ei. Maak af met de schuim van de Parmezaanse kaas en rasp hier nog wat extra Parmezaanse kaas over. Garneer met wat fijngesneden bieslook en de blaadjes kervel.

Anne-Ruth laat zien hoe je dit gerecht maakt!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod