Het combineren van wijn en spijs wordt een steeds groter wordend thema. Met de juiste combinaties kun je van zowel de wijnen als de gerechten nog meer genieten! Tijdens deze cursus geven wij enkele handvatten en adviezen om de mooiste wijn-spijscombinaties te maken. Gedurende deze leerzame en smakelijke avond legt Marco IJpma de basisconcepten uit. Deze kunnen vervolgens thuis worden toegepast. De begeleidende hapjes worden verzorgd door lokale restaurants en leveranciers.
Marco is een kind van Amsterdamse ouders maar geboren en getogen in Purmerend. Op 15-jarige leeftijd wilde hij al graag in de horeca werken en start, als jonge leerling, voor zijn 16e met de middelbare Hotelschool in Amsterdam. Hij bewandelde de klassieke route via de afwas, keuken naar de bediening waar hij al snel in contact kwam met wijn. Het was duidelijk dat hij hiermee verder wilde en vond een mooie uitdaging in Restaurant Vinkeles in The Dylan als sommelier. Van SVH-meestergastheer Casper Westerveld en SVH-meester-kok Dennis Kuipers kreeg hij daar de mogelijkheid om met de fijnste wijnen, producten, gerechten en gasten te werken. Na het runnen van zijn eigen wijn- en delicatessenwinkel in zijn woonplaats, greep hij de kans om bij Okhuysen te werken met beide handen aan.