Vinificatie: De Marquis wordt tien maanden ‘sur lie’ (op de fijne gistsporen) opgevoed, voor 50% op Franse barriques en 50% op cuve.
Proefnotitie: De neus biedt aroma’s van tropisch fruit als ananas, passiefruit, gedroogde abrikoos, iets van citrus en vanille. De smaak is vol en rijk, met een mooie vette structuur, sappig rijp geel fruit, subtiele houttonen en een krachtige finale.
Schenkadvies: tussen nu tot 2027, 10-12°C
Wijn-spijs advies: Lekker bij bijvoorbeeld geroosterde zalm uit de oven met venkel, maar ook super bij een plankje met zachte Franse kazen.
Vinificatie: Deze 100% gamay wordt voor de vergisting maar deels ontsteelt. De rijping vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
Proefnotitie: De neus is fruitrijk en licht peperig. In de mond veel sap, een goede structuur, frivool rood en zwart fruit en een goede bite in de afdronk. Iets gekoeld komt deze rode wijn het best tot zijn recht!
Schenkadvies: Tussen nu tot 2027 , 14-16°C
Wijn-spijs advies: Bij een salade met verse geitenkaas, cranberries en gekarameliseerde pecannoten.