Wijnmakersdiners met Terre de l’Élu & Domaine Luneau-Papin bij Restaurant Sinck (Amsterdam)
Alle proeverijen

Wijnmakersdiners met Terre de l’Élu & Domaine Luneau-Papin bij Restaurant Sinck (Amsterdam)

Op 10 en 11 maart zijn Charlotte Carsin van Terre de l’Élu (Anjou) én Pierre-Marie Luneau van Domaine Luneau-Papin (Muscadet) samen bij ons op bezoek. We pakken daarom groots uit met twee wijnmakersdiners waarbij de wijnen van deze twee topdomeinen uit de Loire tegelijkertijd in de spotlights staan. Uiteraard schuiven Pierre-Marie en Charlotte zelf ook aan om alles over hun wijnen en de filosofie erachter te vertellen.

 

Wat kunt u verwachten?
Een avondvullend programma met de wijnen van Domaine Luneau-Papin en Terre de l’Élu in aanwezigheid van de wijnmakers en een expert van Okhuysen. De chef van Restaurant Sinck zullen voor deze avond een vier-gangendiner verzorgen, dat speciaal is afgestemd op de frisheid en elegantie van de wijnen van deze twee topproducenten.


U wordt ontvangen met een mousserende wijn en proeft vervolgens acht verschillende wijnen, in combinatie met een vier-gangenmenu. Allergieën kunnen per mail worden doorgegeven aan vineus@okhuysen.nl. Vermeld in uw mail a.u.b. om welke avond het gaat.

 

Uitverkocht? Meldt u hier aan voor de wachtlijst!

 

 

Over Domaine Luneau-Papin
Domaine Luneau-Papin uit het subgebied met de beste reputatie, Sèvre et Maine, wordt gerekend tot de top van muscadet, het meest westelijke wijnbouwgebied van de Loire. Deze rockster van de streek maakt een  duizelingwekkend aantal cuvées. Gedurende negen generaties heeft het familiedomein een diepgaande kennis van de diverse terroirs opgebouwd. Het domein van de familie Luneau gaat al generaties over van vader op zoon, maar bestaat in zijn huidige omvang van 45 hectare sinds Pierre Luneau trouwde met Monique Papin. Elk perceel wordt apart gevinifieerd, opgevoed en gebotteld. De unieke eigenschappen, die ontstaan door de bodemsamenstelling en ligging van de wijngaard, krijgen op deze manier de aandacht die ze verdienen. Zodoende is iedere wijn een spatzuivere expressie van het terroir. De wijnen worden bovendien in de internationale pers geroemd om hun
grote bewaarpotentieel. Het domein heeft twee sterren in La Revue du Vin de France


Over Terre de l’Élu
Charlotte en Thomas Carsin komen oorspronkelijk uit Bretagne, maar wilden niets liever dan wijn maken. In 2008 kunnen ze in Anjou 23 hectare prachtige grond kopen, waarvan 18 hectare beplant. De reputatie van Anjou is niet heel groot, waardoor de grond ook niet duur is, maar de verkoop van Anjou, zeker op hun niveau, blijkt lastig. In 2019 besluiten ze uit de appellation te stappen omdat ze zich niet thuis voelen bij alle regels en vrij willen zijn in hun zoektocht naar de hoogste kwaliteit. Hierdoor mag het woord clos niet meer op het etiket en veranderen ze hun naam in Terre de l’Élu. Ze werken zo natuurlijk mogelijk, zowel op het land als in de kelder. In de wijngaard zijn voor de biodiversiteit en ook als bescherming tegen de vorst aarden wallen aangelegd, beplant met hagen en bomen. Ook in de wijngaard zijn bomen neergezet en andere gewassen aangeplant, die schaduw geven en het grondleven gezond houden. In de kelder gebruiken ze geen industriële gisten, de tanks worden niet gekoeld en er wordt niet gepompt en niet gefilterd. De persen voor de witte wijnen zijn zeer lang en rood vergist veelal met hele trossen. De wekingen zijn kort, op basis van infusie; dus geen remontage of pigeage. Dit alles resulteert in absolute topwijnen met veel verfijning. Charlotte geeft ons hun sleutelwoorden voor de stijl wijn die ze nastreven: “élégance, gastronomie et émotion”. Het domein heeft een ster in La Revue du Vin de France.


Nog 30 plekken beschikbaar

Dinsdag 11 maart 2025, 18.30 - 22.00 uur

1 avond

Restaurant Sinck (Adres: Prinsengracht 422, Amsterdam)


125 00

per persoon

Door je in te schrijven ga je akkoord met de

Xavier Kat

Xavier Kat

Na vijf jaar Bordeaux kwam Xavier in 1999 bij het bedrijf, waar hij sinds 2001 ook directeur-eigenaar is. Met zijn komst werd het bedrijf verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Xavier is tevens Vice Voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, docent aan de Wijnacademie en maakt deel uit van het bestuur van de International Wine Clubs Association.