De hoofdstad van de regio is Turijn. Een prachtige stad aan de rivier de Po, met een barokke architectuur, pleinen en parken, musea en theaters. Omdat de verscheidenheid aan terroirs groot is en er hier net zoveel belang aan herkomst wordt gehecht als in de Bourgogne, is de vergelijking snel gemaakt. Ook omdat veel van de rode topwijnen hier van één enkele druif gemaakt worden: de nebbiolo. Die is ook nog eens, net als pinot noir, licht van kleur met dezelfde subtiliteit van aroma’s. Daar houdt de vergelijking meteen op, want in tanninestructuur is de nebbiolo veel krachtiger. Bovendien is de variatie aan druiven in deze streek veel groter. Wel zijn de wijnen bijna altijd, net als in de Bourgogne, monocépages en geen blends. In Barolo vinden we wijnmaker Giacolino Gillardi, samen met dochter Elena. In hun wijnmaakfilosofie kiezen zij voor de traditionele wijze. Over alles wordt goed nagedacht en er is zeer veel aandacht voor details. Of het nu gaat om het biologisch en duurzaam werken in de wijngaard of het werk in de kelder.