Deze zeer kundige wijnmaker droomde ervan om het in zijn ogen grote potentieel van het eiland Sardinië verder te ontginnen en startte twintig jaar geleden zijn ambitieuze project. Hij deed dit samen met Sebastiano Rosa, van Tenuta San Guido, en Antonello Pilloni, wijnmaker op Sardinië bij het tophuis Santadi. Tachis wilde met name grote rode wijnen maken op basis van de autochtone carignano, van de arme zandgronden in Basso Sulcis, in het zuidwesten van het eiland, omdat deze naast kracht en intensiteit ook een mooie gelaagdheid bezitten en een kenmerkende mineraliteit. In 2002 wist het drietal hun ideale wijngaarden aan te kopen, waar de druiven optimaal profiteren van het gunstige klimaat van milde winters en hete zomers, met veel lichtintensiteit en de invloed van de zee die de grotere pieken in warmte stabiliseert. Het herkomstgebied, in dit geval Indicazione Geografica Tipica (IGT), waar de wijnen onder vallen, draagt de naam Isola dei Nuraghi, een verwijzing naar de stenen torens gebouwd door de Nuraghecultuur op Sardinië van de 18e tot de 3e eeuw voor Christus.