Alle blogs

Onweerstaanbaar in prijs-kwaliteit! Sicilië heeft het

Door Elisa Duivestein, 15 September 2023

Dat dit Italiaanse eiland zich uitstekend leent voor wijn maken, weet de Familie Di Maria maar al te goed. Met hun Molino a Vento-wijnen laten zij zien dat je voor een waanzinnig lekker glas niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Sicilië wordt ook wel als de bakermat van de Italiaanse wijnbouw gezien. Hard bewijs ontbreekt, maar wat we wel weten is dat op het zuidelijke eiland al drieduizend jaar wijn wordt gemaakt. Het klimaat op het eiland kenmerkt zich in het zuiden door droogte en warmte, met veel zonuren en sporadisch wat regenval. De droogte – in combinatie met de continue zeebries – zorgt ervoor dat de druiven optimaal kunnen rijpen en schimmels en ziekten in de wijngaarden nauwelijks voorkomen. Hierdoor zijn de omstandigheden op Sicilië ideaal voor (biologische) wijnbouw.


In het noordoosten van het eiland – bij de Etna – kan het daarentegen weer flink koud worden. Wijngaarden liggen hier op grote hoogte en dat maakt de diversiteit in wijnen op dit eiland ook zo groot. De familie Di Maria van Tenute Orestiadi maakt met Molino a Vento-serie fantastische wijnen met elk een geheel eigen karakter. Het team maakt optimaal gebruik van het bijzondere en oude Siciliaanse terroir, maar dan wel met een eigentijdse inslag. Hun kelder is hypermodern en voorzien van de laatste technologieën. Maak nu kennis met deze wijnen en laat je verrassen door wat dit magische eiland te bieden heeft!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod