Materialen:
· Snijplank
· Koksmes
· Oestermes
· Bekken/Bakje
· Koekenpan
· Pan
· Fijne zeef
· Staafmixer of blender
· Maatbeker
· Weegschaal
Mignonettesaus
Ingrediënten (4 personen):
· 1/2 Sjalot (fijn gesnipperd)
· 20 ml Rode wijnazijn
Bereidingswijze:
· Snipper sjalot fijn
· Voeg de rode wijnazijn toe en laat 1 dag infuseren
Chowder van oester
Ingrediënten:
· 75 gr Spekblokjes
· 250 gr Visbouillon
· 250 gr Slagroom
· 150 gr Aardappel blok 10mm (kruimig)
· ½ Sjalot
· 1 takje Tijm
· 1 blaadje
· Laurier
· Worcestersaus
· Tabasco
· Citroensap
· 8 oesters ook het oestervocht
· Bieslook
· Zout naar behoefte
Bereidingswijze:
1. Bak de spekblokjes uit, fruit de sjalot mee
2. Voeg de visbouillon, slagroom, tijm en laurier toe en laat 1 uur trekken
3. Zeef en voeg de aardappel toe
4. Kook voor 15 min en blender fijn
5. Breng op smaak met het oestervocht, tabasco, worchestersauce en citroensap
Serveren:
· Maak wat zout nat om de oester mee vast te zetten. Gebruik dit ook later voor de coquilles.
· Prik de oesters open
· Zet een oester op het natte zout en garneer met sauce Mignonette en wat citroensap
· Pocheer de andere oester (inclusief het oestervocht) in de chowder inclusief het oestervocht, voor ongeveer 2 min op 90 ⁰C
· Vul de glaasjes en garneer met fijn gesneden bieslook
per fles
bij 6
flessen,
22.50
20.95
per fles
per fles
bij 6
flessen,
39.80
36.95
per fles