Alle blogs

Blini met gerookte zalm, crème fraîche en haringkaviaar

Door Restaurant De Lage Vuursche, 25 november 2022

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gr. bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 300 ml melk.
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 el haringkaviaar (of imitatiekaviaar verkrijgbaar bij de supermarkt)

 

Bereiding:

  1. Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
  2. Meng de bloem, zout, eigeel, bakpoeder en melk door.
  3. Spatel langzaam de eiwitten door het beslag.
  4. Zet een pan op het vuur met olie erin.
  5. Verhit de pan.
  6. Schep met een lepel een paar porties in de pan.
  7. Bak ze voor 1 á 2 min en draai ze om en laat 1 min garen.
  8. Drapeer de zalm over de blini's en schep er 2 schepjes crème fraîche en wat kaviaar over.

Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

 

Deze verhoudingen zijn goed voor 8 kleine of 4 grote blini's.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod