Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gr. bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 300 ml melk.
- 2 middelgrote eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 100 ml crème fraîche
- 2 el haringkaviaar (of imitatiekaviaar verkrijgbaar bij de supermarkt)
Bereiding:
- Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
- Meng de bloem, zout, eigeel, bakpoeder en melk door.
- Spatel langzaam de eiwitten door het beslag.
- Zet een pan op het vuur met olie erin.
- Verhit de pan.
- Schep met een lepel een paar porties in de pan.
- Bak ze voor 1 á 2 min en draai ze om en laat 1 min garen.
- Drapeer de zalm over de blini's en schep er 2 schepjes crème fraîche en wat kaviaar over.
Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Deze verhoudingen zijn goed voor 8 kleine of 4 grote blini's.