Vinificatie: Binnen de MGA Gramolere is Bricat een apart perceel op een steile helling met stokken van meer dan vijftig jaar oud. De arme bodem bestaat uit kalk, zand en laagjes met rode klei. De wijn rijpt 36 in grote oude houten vaten gevolgd door nog enkele maanden in cementen kuipen.
Proefnotitie: Hier wordt een immense kracht gekoppeld aan een florale elegantie en verfijning. Cacao, wilde bloemen en ingemaakte pruimen. De tanninen zijn zeer fijn en bijna zwoel van rijpheid.
Schenkadvies: Vanaf 2026 tot 2038+, 16-18°C
Wijn-spijsadvies: Lekker bij een paddenstoelenrisotto met verse truffel.
Vinificatie: Hier spelen de wijngaarden in de noordwesthoek van Montalcino de hoofdrol. Dit subgebied wordt Capanna genoemd. Het is op een natuurlijke manier geïsoleerd en ligt tussen de 350 en 400 meter. De bodems bevatten klei en veel kalk die plaatselijk ‘galestro’ wordt genoemd. De wijn krijgt een houtrijping van tenminste 24 maanden in Franse barriques.
Proefnotitie: Een wijn met veel kracht, maar tegelijkertijd verfijning. Expressief met donker fruit, kreupelhout en wilde kruiden.
Schenkadvies: Vanaf 2025 tot 2035+, 15-17°C
Wijn-spijsadvies: Tordelli gevuld met capocollo van varkensvlees.
Vinificatie: Een assemblage van corvina veronese, corvinone en rondinella waarbij voor de amarone alleen de druiven uit de hoogstgelegen wijngaarden worden gebruikt. Hier bouwen de druiven een grote smaakintensiteit op met behoud van frisheid voor balans. De druiven worden gedurende de winter een aantal maanden ingedroogd. Het geconcentreerde sap rijpt dertig maanden in grote houten vaten.
Proefnotitie: Een prachtige zwarte kleur met levendige schittering. De geur heeft ingemaakte kersen en bramen en zwoele specerijen en vanille. Diep geschakeerd, vol spanning en tomeloos verleidelijk.
Schenkadvies: Vanaf 2025 tot 2032, 16-18°C
Wijn-spijsadvies: Zeer goed te combineren bij wildgerechten met specerijen.