Vinificatie: Deze Argile valt op vanwege zijn frisheid en mineraliteit. De arme, leistenen bodem speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de aanwezigheid van de zee, die koelte brengt in de warme zomer, de altijd aanwezige wind en het vroeg oogsten van de druiven. De druiven ondergaan een koude weking van één nacht. De vinificatie vindt plaats op eikenhouten vaten.
Proefnotitie: De neus is kruidig en bezit florale tonen van kamille en bergamot. De smaak is mondvullend met rijpe perzik en abrikoos en eindigt in een secondenlange, frisse en intense afdronk. Perfect in balans!
Schenkadvies: tussen nu tot 2030 , 10-12°C
Wijn-spijs advies: Ongekend veelzijdig bij stevigere mediterrane gerechten met gevogelte, wit vlees en gerijpte kazen.
Vinificatie: Deze krachtige rosé wordt gemaakt van 100% grenache noir, afkomstig van de heuvels rondom de beeldschone dorpjes Banyuls sur Mer en Collioure. De rosé wordt vergist op barriques (eikenhouten vaten van 228 liter) en krijgt vervolgens een opvoeding van zeven maanden op de gistsporen voor extra structuur en rijkdom.
Proefnotitie: Rijp rood fruit, wilde kruiden en een hint van cacao op de neus. De smaak is complex met wederom de kruidigheid en een rijke, bijna romige textuur. De afdronk is complex met spanning en een subtiele zilte toets.
Schenkadvies: tussen nu tot 2027 , 10-12°C
Wijn-spijs advies: Uitstekend te combineren bij gerechten met tonijn of zalm of schaaldieren.
Vinificatie: De wijnstokken van l’Argelague werd geplant door Philippe Albert. Met deze cuvée, voortgekomen uit een lange rijping in grote houten vaten, wilt Domaine de La Rectorie hulde brengen aan degene die, tot aan zijn laatste krachten, met passie zijn wijngaarden in de vallei van de Bijen heeft verzorgd. Deze vallei is een van de mooiste terroirs van de Collioure-appellatie.
Proefnotitie: Een diepe, glanzende kleur. In de neus tonen van rijpe rode besjes en garrigue met verfijnde houtachtige en cacaotoetsen. In de mond is de wijn evenwichtig, volumineus en krachtig, met een zachte en versmolten tanninestructuur en een lange, delicate afdronk.
Schenkadvies: tussen nu tot 2026, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij gestoofd en gegrild rood vlees.