Champagne Brut Réserve Dom Basle
Delavenne

Vinificatie: Een assemblage van 60% pinot noir en 40% chardonnay uit de oogstjaren 2015 en 2016. De druiven komen uit de grand-cru-wijngaarden van het dorp Bouzy. Het gistingproces vindt plaats in roestvrijstalen vaten op geheel natuurlijke wijze, met een rijping van minimaal vier jaar in de kelders van het domein.
Proefnotitie: In de geur groene appels, rijpe kweepeer en vers gebakken brood. De langere lierijping geeft een romige textuur. De smaak is geconcentreerd met rijpheid en structuur. In de afdronk een hint van kamille.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2026, 6-8°C
Wijn-spijs advies: Als aperitief of bij een lichte maaltijd, zoals een salade.

2023 Pouilly-Fuissé 'Terres de Pierres', Maison Verget

Vinificatie: Een assemblage chardonnay druiven van verschillende percelen in Vergisson en Fuissé. Een groot deel van de wijn is vergist en opgevoed in horizontale roestvrijstalen vaten en deels op oudere eikenhouten vaten.
Proefnotitie: In de aanzet slank en fris met kruidigheid en textuur. De afdronk is sappig en verleidelijk.
Schenkadvies: Vanaf 2026 tot 2034, 10-12°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij gerechten met garnalen of kreeft. 

 

2018 L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn), Château Gazin

Vinificatie: Château Gazin ligt pal naast Petrus en beschikt over een prachtig terroir. De familie Bailliencourt gebruikt de jongere aanplant voor deze tweede wijn. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig ontsteeld en gekneusd om een optimale extractie van sap, aroma's en kleur te garanderen. Na der vergisting in rvs tanks rijpt de wijn nog 12 tot 18 maanden rijpt in Franse eiken houten vaten. 
Proefnotitie: Dit is pomerol met een heerlijke elegante stijl die jong al veel plezier zal bieden en evengoed een uitstekend bewaarpotentieel heeft. Oogstjaar 2019 was wederom een groot jaar voor de wijnen van het fameuze plateau van Pomerol en dat laat deze wijn dan ook geweldig zien met subtiele florale tonen, zuiverheid en zijdezachte tanninen.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2032+, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Hertenbiefstuk met duxcelles van paddenstoel, crème van bataat en rijke wildjus.