Bestellen


Ja, dat kan! Wij leveren naast toprestaurants door heel Nederland ook aan particulieren. Bestellen kan eenvoudig via de webshop op deze site. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl.

Wil je je bestelling wijzigen of annuleren, neem dan telefonisch contact met ons op via 023-5312240, dan kunnen wij je direct helpen. Indien de bestelling al betaald is, storten wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug.

Ja, onze sfeervolle wijnwinkel vind je aan de Gierstraat 34 in het centrum van Haarlem. Bezoek ook eens onze 150 jaar oude wijnkelders onder de winkel. Hier worden de cursussen en proeverijen gehouden. Zie: okhuysen.nl/cursussen/

Ja, dat kan. Je kunt de bestelling bij ons doen en de wijnen direct meenemen, handig. Betalen kan direct of op rekening. Met uitzondering van zaterdag in verband met de beperkte bezetting. Ophalen op zaterdag kan natuurlijk wel.

Er geldt geen minimale afname voor je bestelling. Ook voor losse flessen kan je bij Okhuysen terecht.

Via de webshop kun je op veel verschillende manieren zoeken, weet je bijvoorbeeld niet de naam van de wijn maar wel de druif, zoek dan op druifsoort. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld Spaanse wijn, selecteer je bij land van herkomst Spanje. Zo geldt dat ook voor de regio, het domein (wijnhuis), type wijn (rood, wit ed.), prijs, certificering en inhoudsmaat. Mocht je toch de wijn niet kunnen vinden, laat het ons weten via de chatfunctie op onze website, 023-531 2240 of vineus@okhuysen.nl, dan helpen wij je graag!

Ja, dat kan. Laat het ons weten via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl. Dan passen wij dit voor je aan.

Microsoft Internet Explorer wordt helaas niet langer meer ondersteund en geeft hierdoor problemen met online bestellen. Gebruik bij voorkeur uw mobiele telefoon, tablet of een computer met Google Chrome, Safari of Microsoft Edge.             

Betaling


Je ontvangt de factuur op het moment dat wij van onze bezorgdienst hebben vernomen dat de bestelling correct is afgeleverd. Deze zit dus niet bij de bestelling zelf.

Zodra wij van de bezorgdienst gehoord hebben dat de levering in alle tevredenheid is gedaan, maken wij de factuur op. Deze ontvang je uiterlijk voor het einde van de maand van je bestelling.

Met een machtiging hebben we te maken met de verwerkingstijd bij de bank. Houd rekening met ongeveer 10 tot 16 werkdagen voor het bedrag van je rekening afgeschreven wordt.

Graag binnen 14 dagen na ontvangst.

Ja, dat kan beide. Geef bij je bestelling via de telefoon of email door wat jouw voorkeur heeft. Bij webbestellingen die niet direct betaald worden, komt de factuur standaard via de e-mail binnen.

Ons rekeningnummer is NL56 INGB 0670 8139 58. Vermeld bij het betalen altijd jouw klant- en factuurnummer.

Contact & Openingstijden


Okhuysen is telefonisch te bereiken van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur via 023-5312240. Daarnaast zijn wij te bereiken via vineus@okhuysen.nl of tijdens kantooruren op de chatfunctie van onze website.

Onze winkel aan de Gierstraat 34 in Haarlem is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Ons kantoor en magazijn aan de Küppersweg 19 in Haarlem is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Levering & Retourneren


De bezorgkosten bedragen € 5,95. Bij een bestelling vanaf € 95,00 wordt de bestelling gratis thuisbezorgd.

Op de dag van levering ontvang je van onze transporteur een e-mail met een tijdslot. Liever een specifiekere tijdsindicatie? Deze kun je op de dag van levering opvragen via 023-5312240.

Ja, naast Nederland bezorgen wij ook in België. De bezorgkosten hiervoor bedragen € 6,95. Bij een bestelling vanaf € 350,00 of minimaal 36 flessen wordt de bestelling gratis thuisbezorgd. Wil je de bestelling in een ander land laten bezorgen, neem dan contact met ons op via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl en informeer naar de mogelijkheden.

De bezorgkosten in België bedragen € 6,95. Bij een bestelling vanaf € 350,00 of minimaal 36 flessen wordt de bestelling gratis thuisbezorgd. Wil je de bestelling in een ander land laten bezorgen, neem dan contact met ons op via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Bestel je via je persoonlijke account? Klik in het bestelproces bij de stap adresgegevens op wijzigen onder afleveradres. Bestel je zonder registratie? Klik in het bestelproces bij stap gegevens het vinkje Factuur- en afleveradres zijn hetzelfde uit en voer hier het afwijkende afleveradres in.

Kom je niet tot het bedrag voor gratis bezorging of wil je liever niet op je bestelling wachten, dan kun je deze uiteraard ook ophalen bij ons magazijn aan de Küppersweg 19 in Haarlem. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Indien de wijn op voorraad is, kan de wijn (vóór 12.00 uur besteld) de volgende werkdag geleverd worden. Bij online bestellingen kun je een gewenst levermoment kiezen in het bestelproces. Op de dag van levering ontvang je een email van onze (externe) transporteur met een tijdslot. Wil je een nog specifiekere tijdsindicatie, kun je die via 023-5312240 op de dag van levering opvragen.

Wij doen er alles aan om de wijn in perfecte omstandigheden af te leveren. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met de bestelling, neem dan direct contact met ons op via 023-5312240 en wij zullen het oplossen. Dit geldt ook als de wijn niet goed is of niet naar smaak. Laat het ons weten en we zoeken samen naar een vervangende fles of je krijgt desgewenst je geld terug. Wij werken ook met een externe bezorgdienst, dus neem met ons contact op en niet met de desbetreffende partij.

Ja, dit is mogelijk. Houd echter wel rekening met een volle (werk)dag extra bezorgtijd. 

Relatiegeschenken


Makkelijk een offerte op maat opvragen kan via okhuysen.nl/relatiegeschenken, telefonisch via 023-5312240 of via vineus@okhuysen.nl. Voor de feestmaand hebben wij diverse voorgeselecteerde (relatie)geschenken. Deze zijn vanaf 1 november te bestellen via dezelfde link.

Ja, wij hebben ook geschenkverpakkingen. Er zijn flessenkisten geschikt voor 1,2,3,4,6 en 12 flessen en wij hebben luxe rode geschenkdozen geschikt voor 1,2 en 3 flessen. De geschenkverpakkingen zijn online te vinden via: okhuysen.nl/wijn/overig/geschenk/.

Ja, dat kan. Wij kunnen een persoonlijke wens of boodschap drukken op onze with compliments kaartjes. Ook kun je een eigen wenskaart afgeven/ opsturen. Wij zorgen ervoor dat deze tezamen met een wijnomschrijving in het kistje wordt opgenomen.

Ja, dat kan. Houdt er wel rekening mee dat je eenmalig (hoge) instapkosten betaald. Wij moeten dit namelijk uitbesteden. Neem contact met ons op voor de juiste prijzen via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl.

Ja, dat kan. Wij hanteren geen minimale afname. Ook voor de verzending van één enkele kist ben je bij Okhuysen aan het juiste adres.

Bestellingen kunnen centraal, op één plaats afgeleverd worden, maar ook direct bij de relaties. Dit kan in zowel binnen- als buitenland. Neem contact met ons op voor de verzendkosten via 023-5312240 of vineus@okhuysen.nl.

Voorverkoop


Wijnen uit een voorverkoop kunnen binnen de looptijd van de actie besteld worden. Na betaling is de reservering definitief. En dus de garantie van levering. Per voorverkoop verschilt de leveringstijd. Dit kan zijn van een aantal maanden in het geval van bijvoorbeeld Italië tot bijna twee jaar in het geval van Bordeaux.

Door vooraf te betalen, helpen wij de chateaus en domeinen hun wijnen te voorfinancieren. Hierdoor kunnen wij inkopen tegen een lagere prijs. Door – als consument – vooraf te betalen, verzeker je je van het bezit van deze veelal schaarse wijnen en betaal je bovendien de laagst mogelijke prijs.

Een voorverkoop houdt in dat er van een heel specifieke groep wijnen (Bordeaux, Italië, Verget ed.) vooraf besteld kan worden. Doordat er vooraf besteld en betaald wordt, kunnen wij heel gericht inkopen. De klant profiteert hierdoor van zeer aantrekkelijke voorverkoopprijzen.

Wijnen in opslag


Ja, dat kan. Ben je zelf niet in de gelegenheid om wijnen op te slaan, door bijvoorbeeld te weinig ruimte of geen optimaal klimaat om wijnen in te bewaren. Wij bewaren je (rode) wijnen graag zorgvuldig voor je in onze geklimatiseerde opslag. Geef bij je bestelling aan welke (rode) wijnen je in opslag wil laten nemen.

Wij nemen volle dozen of kisten rode wijn in opslag voor € 1,00 per fles per jaar.

Tevens hebben we besloten de calculatie van de tarieven te vereenvoudigen. Dat betekent dat u voor wijnen die u vanaf 2022 bij ons in opslag wilt geven, een vast tarief per jaar betaalt dat wij halfjaarlijks achteraf zullen factureren.
De tarieven gaan er als volgt uitzien:


Kosten van in 2022 in opslag te nemen wijnen: € 6,00 per eenheid van 6 flessen en € 12,00 per eenheid van 12 flessen (€ 1,00 per fles van 0,75 l) per jaar.

Tarieven vanaf 01-01-2022:       

- Fles:                            € 1,00  
- ½ fles:                         € 0,50  
- Magnum:                    € 2,00
- Double magnum:        € 4,00  
- Jéroboam:                  € 6,75  
- Impérial:                      € 8,00  

Wijngarantie


Bij Okhuysen heb je altijd de garantie van de lekkerste wijn voor jou. Is de wijn kwalitatief niet in orde, of gewoon niet naar jouw smaak? Laat het ons weten en wij nemen de (ongeopende) flessen retour en zorgen voor een vervangende wijn. Liever je geld terug? Ook geen probleem, dat is de Okhuysen wijngarantie.