2021 Chablis 1er Cru Montmains, Domaine Samuel Billaud

Vinificatie: De premier cru Montmains ligt op de linkeroever. Een langgerekte wijngaard met een zuidoostelijke expositie en een kalkrijke bodem. Door de vorst is hier slechts 15 hectoliter per hectare gemaakt. Dit jaar alleen rvs cuve om het florale en elegante karakter te accentueren.

Proefnotitie: In de aanzet slank en zuiver met tonen van hazelnoten en brioche door de opvoeding op de fijne gistsporen. De finale is heerlijk boterig heeft een zalige fruitintensiteit.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2030, 10-12°C

Wijn-spijs advies: Lekker bij op de huid gebakken tabotfilet met een pesto van zeekraal.

2020 Morey-Saint-Denis 1er Cru Les Broc, Domaine David Duband

Vinificatie: Deze 100% pinot noir is afkomstig van 45 jaar oude stokken op een kalkrijke bodem. Het is een blend van 4 verschillende percelen 1er Cru in Morey-Staint-Denis. De vergisting vindt plaats voor 70% met hele trossen. De rijping vindt plaats voor 40% in nieuwe eikenhouten vaten en voor 60% in oudere eikenhouten vaten. Na 14 maanden rijping rust de wijn nog 3 maanden in tanks voordat de wijn ongefilterd wordt gebotteld. 

Proefnotitie: Een elegante wijn met een mooie, lichte elegante kleurintensiteit en weelderige neus met blauwe bessen, pruimen en kaneel. Geconcentreerd en evengoed mooi fris met een speelse lichtvoetigheid. Wederom het zwoele rode fruit op de lange complexe afdronk. 

Schenkadvies: Tussen nu tot 2036, 15-17°C

Wijn-spijsadvies: Heerlijk bij gerechten met gevogelte, zoals coq au vin of fazant.

2021 Pommard, Domaine Bourgogne-Devaux

Vinificatie: De opa van de broers Bourgogne wist in de jaren zestig enkele percelen te bemachtigen in Pommard. Tegenwoordig hebben ze 0,68 hectare in deze appellation. Deze wijn is een assemblage van drie percelen pinot noir: ‘Les Riottes’, ‘La Croix Blanches’ en ‘Les Boeufs’. De stokken zijn tot wel tachtig jaar oud en de bodem is rijk aan klak. De rijping vindt plaats in eikenhouten vaten voor een periode van 12-18 maanden, waarvan 10-20% nieuwe vaten betreft.

Proefnotitie: Direct open en kruidig met zwarte peper en zoethout. Een prachtige structuur met precisie, kracht en lengte. Nu nog jong, met een uitstekend potentieel!

Schenkadvies: Tussen 2026 tot 2038, 15-17°C

Wijn-spijs advies: Goed te combineren bij eendenborst met pruimensaus en een pastinaakpuree.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod