Vinificatie: Aangeplant op de beroemde kalkrijke heuvels van Sancerre, ontwikkelen de druiven schitterende zuren en een prachtige frisheid. De getalenteerde wijnmakers doen de rest: met hun keuze voor een koude schilweking, zachte persing en een opvoeding ‘op de fijne gistsporen’ creëren zij een fabelachtige sancerre.
Proefnotitie: De neus is zuiver en fris met tonen van steenfruit, buxus, kruiden en mineralen. De smaak is heerlijk droog met met verfijnde zuren, citrusfruit en iets floraals.
Schenkadvies: Tussen nu tot 2027 , 8-10°C
Wijn-spijs advies: Een klassieker bij verse geitenkaas, maar ook perfect bij gerookte vis of sushi en bij avocado met vinaigrette.
Vinificatie: De druiven, afkomstig van Central Otago waar enkele van de mooiste pinot noirs uit Nieuw-Zeeland vandaan komen, werden direct na de oogst in koeltrucks naar Ruuds winery in Marlborough vervoerd voor de vinificatie. Daarna volgde een houtopvoeding van achttien maanden, waarvoor vrijwel geen nieuw hout werd gebruikt.
Proefnotitie: Een uitbundige en gelaagde wijn, waarin het zwarte fruit mooi op de voorgrond treedt.
Schenkadvies: Tussen nu tot 2034 , 15-17°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij boeuf bourguignon.