Bakker & Co wenst je hele fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig 2025!
Vinificatie: De ribolla-gialladruiven ondergaan een koude schilweking voor extra frisheid en verblijven enkele maanden ‘sur lie’ voor meer complexiteit.
Proefnotitie: Heerlijke geuren van bloemen, geel fruit en mineralen stuiven uit het glas. De wijn heeft een frisse aanzet en een goede vulling. De finale is fris en zuiver.
Schenkadvies: tussen nu tot 2027 , 8-10°C
Wijn-spijs advies: Past perfect bij een klassieke carpaccio van dun gesneden ossenhaas. Ook lekker bij: geroosterde portobello ’s met pecorino. Of als aperitief bij diverse antipasti of een risotto met verse vis
Vinificatie: Een assemblage van de typisch lokale corvina veronese, corvinone en rondinella. De druiven worden geoogst vanaf de eerste week van oktober en hebben dan een lange hangtijd achter de rug voor een perfecte rijpheid. Een deel van de wijngaarden staat op de traditionele wijze aangeplant als ‘pergola’. Hoog opgebonden krijgen de druiven zo wat extra schaduw. De druiven worden direct na de oogst ontsteeld, geperst en onder gecontroleerde temperatuur voor twintig dagen vergist, waarna de wijn nog twaalf maanden rijpt op eikenhouten vaten.
Proefnotitie: De Rosso Veronese uit het oogstjaar 2020 heeft verleidelijke aroma’s van ingemaakte zwarte kersen, cacao en wilde venkel. Een authentiek Italiaans karakter met zwoel donker fruit, een subtiel astronomisch bittertje en een aangename frisheid die spanning geeft.
Wijn-spijs advies: tussen nu en 2029, 15-17°C
Te serveren bij: Heerlijk bij gegrild vlees, stevige pastagerechten of om de avond mee te eindigen in combinatie met pittige, harde kazen. Pure klasse voor een ongekende prijs!