Vinificatie: Dit is een ‘vintage’ champagne van het oogstjaar 2019. De chardonnaydruiven voor deze Blanc de Blancs komen uit het prestigieuze dorp Cramant in het noorden van de Côtes de Blancs. Het gistingproces vindt plaats in roestvrijstalen vaten op geheel natuurlijke wijze, met een rijping van drie jaar in de kelders van het domein.
Proefnotitie: In de aanzet slank en puur met steenfruit, brioche en hazelnoten. Prachtige fijne belletjes. De smaak is zuiver met een zilte toets en prachtige lengte op de romige lange afdronk.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2029, 6-8°C
Wijn-spijs advies: Zeeuwse 4 nullen oesters met sjalotjes en citroen.
Vinificatie: Een assemblage van vooral marsanne met wat roussanne. Veertig jaar oude stokken op een bodem met zowel kalk als graniet. De wijn rijpt in grotere eikenhouten vaten.
Proefnotitie: Boordevol rijpe perzik, rozemarijn en bijenwas. Zuiver en levendig met minerale ziltigheid.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2030, 10-12°C
Wijn-spijs advies: lekker bij zeetong à la meunière
Vinificatie: De naam van deze 100% pinot noir refereert aan een oude kalkgroeve. De broers Bourgogne hebben hier net iets meer dan een halve hectare wijngaard met stokken, die meer dan vijftig jaar oud zijn. De bodem bestaat uit rode aarde en fijne kiezel. De rijping vindt plaats in eikenhouten vaten, waarvan 10-20% bestaat uit nieuwe vaten.
Proefnotitie: Krachtig en serieus. De kalk geeft precisie, structuur en spanning aan het donkere fruit. Prachtig fijne tanninen en mooi complex.
Schenkadvies: Vanaf 2025 tot 2035, 15-17°C
Wijn-spijs advies: Past goed bij gerechten met aardse groenten zoals rode biet of paddenstoelen, coq au vin of gerechten met truffel.
Vinificatie: Deze wijn is voornamelijk gemaakt van cabernet sauvignon, met een klein percentage merlot en petit verdot. Na handmatige oogst en sortering ondergaat de wijn een maceratie om kleur, smaak en tannines te extraheren. De rijping vindt plaats in Franse eiken vaten, waarvan 30% nieuw, voor 12 tot 14 maanden. Dit zorgt voor een goede structuur en complexiteit, waarbij de rijke, donkere fruitaroma’s zich ontwikkelen, in balans met subtiele houtinvloeden en specerijen.
Proefnotitie: Deze cabernet-sauvignon gedomineerde wijn heeft kracht en heerlijk rijp zwart fruit als bramen en kersen. De structuur is prachtig en heerlijk ingepakt in het zwoele donkere fruit. Iets laurier en subtiel specerijen, als kruidnagel en zoethout.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2032, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Tomahawk van de Green egg met maïs en gepofte aardappel.